Midlertidig Østerport Station = lovfæstet

af XAL Olesen, 24/11 2012, 20:23 (4317 dage siden) @ Steffen Dresler

Og så kunne jeg egentligt godt tænke mig at vide, om nogle af læserne ved, hvilket år Godsekspedition (DSB undervisning mv. nu) og det nu fjernede Maskindepot over for den svenske kirke blev anlagt. For hvis dette OGSÅ blev anlagt omkring samme tid som "stationen", må det vel også kunne indikere, at "hertil er vi sikre på (også a.h.t. Frihavnen), mens sydpå afventes".

Steffen

Hvis man ikke er i stand til at få fat i "Kystbanen 1897 - 1972" og/eller "Byens Baner" kan man bl.a. google "DSB undervisning". Så får man bl.a. dette link:

http://www.dsb.dk/om-dsb/virksomheden/organisationen/dsb-kursuscentre/kursuscenter-oste...

Hvis man googler videre med "Østerport Maskindepot" kan man bl.a. finde denne liste der langt nede viser at det ved Østerport/Østerbro byggede vandtårn til maskindepotet er anlagt i 1897 samtidig med den første remise/maskindepot.

http://www.jernbanemuseet.dk/images/bliv_medlem/Vandtaarnsoversigt_2010.pdf

Selvfølgelig er både pakhus og depot bygget samtidig med stationen og strækningen Østerport - Hellerup. Netop denne del af Kystbanen blev bygget for at aflaste den 2. Hovedbanegård (med tilhørende depot og pakhuse m.m.), der var ved at bryde sammen pga. alt for meget trafik på alt for lidt plads.

Og så en korrektion. Maskindepotet/remisen lå ikke overfor den svenske kirke. Den/de blev bygget lige nord for Langeliniebroen - ca. 200-300 m nord for stationen. Den svenske kirke er til gengæld genbo til pakhuset/kursuscentret.

Og så kan jeg kun opfordre endnu en gang til at få læst begge de angivne bøger. Begge bøgers systematiske og dokumenterede gennemgang af emnet viser med al tydelighed at der fra starten af 1881 til loven om Boulevardbanens vedtagelse i 1904, var stor diskussion om de københavnske banegårdsforhold. Netop derfor blev Østerport bygget som en midlertidig station. Intet var vedtaget eller besluttet om videreførelsen af Kystbanen i 1894, da loven om Østerport station bliver vedtaget.

Mvh
Olesen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Billige jernbane T-shirts

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak