Portugal 1974 - Corgo-linjen

af Hans T. Møller, 13/2 2022, 08:10 (950 dage siden) @ Hans T. Møller

Corgo-linjen: Regua - Chaves

Vi vender nu tilbage til Douro-dalen med dens fire smalsporsstrækninger. Tamega-, Corgo-, Tua-, og Sabor-. Jeg kunne nå at se Corgo-linjen på endagsudflugt fra mit hovedkvarter i Porto, men Tua- og Sabor-linjerne højere oppe i dalen lå for langt væk.

Den 10. august tog jeg til Regua, hvor et damptog holdt klart til afgang mod Chaves.

E 202 (Henschel 1911) fremførte toget, og det var en tørstig type: Der var vandtagning fire gange undervejs, og banen var kun 96 km lang.

Efter at lokomotivet havde fået sin første tår vand på den lille station Carrazedo, skulle vi gennem et par u-kurver, hvor radius nok lå på en 50-60 m, og jeg kunne læne mig ud af vinduet og forsøge at tage et par strækningsfotos af lokomotivet fra min vogn.

Vila Real, 25 km ude ad strækningen, var banens vigtigste mellemstation, og her var et længere ophold for krydsning med et persontog fremført af en søstermaskine, E 207 - og igen vandtagning. Når man stak hovedet ud af vinduet og så vandkranen blive svinget rundt, så var det om at rubbe sig og komme ud og fotografere!

I Vila Pouca de Aguiar krydsede vi igen et persontog fremført af E 215 af samme type som vor.

På endestationen i Chaves lavede mit kamera sit sædvanlige nummer med at hoppe over på blænde 22, så mine negativer ligner mislykkede natoptagelser. Jeg kan skimte, at vores maskine blev kørt hen til kulgården og forsynet, og at der lå en to-sporet remise i Chaves.

Banen blev afkortet til Vila Real i 1990, og den resterende strækning lukkede midlertidigt i 2009 og definitivt i 2010. Tracé'en henligger nu som en sti, og fra Vila Real og nordpå er den delvis officiel ”natursti”.

Steen Larsen har allerede vist flotte fotografier fra Corgo-linjen her i forum, og dem kan jeg henvise til, inden vi kigger på mine mindre vellykkede skud:


[image]

Jeg er ankommet til Regua, hvor toget til Chaves holder klar til afgang


[image]

Første optankning i Carrazedo


[image]

Forsøg på at tage et strækningsfoto


[image]

Ny optankning i Vila Real


[image]

Og endnu én i Samarda

(fortsættes)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak