Portugal 1974

af Hans T. Møller, 8/2 2022, 07:58 (955 dage siden)

Det er med en vis tøven, at jeg starter denne tråd om mine oplevelser i Portugal på en interrail-tur i det Herrens år 1974. Jeg er blevet opfordret til det (i naboforum), og jeg vil som udgangspunkt gerne dele mine fotos og indtryk med interesserede.

Men mit kamera - eller fotografen - eller begge parter - var ikke på toppen dengang. For eksempel havde apparatet en automatisk blænde-indstilling, men den var ikke sikret, så et let stød eller tryk kunne få knappen til at hoppe over på blænde 22, hvorefter billedet blev underbelyst! Kvaliteten af mine fotogafier er simpelt hen ringe - nu er folk advaret.

Desuden har jeg ingen notater, kun enkelte papirer og en afskrift af mit interrail-pas at støtte mig til, og min portugisiske køreplan fra 1974 er bortkommet.

På den anden side var det uforglemmelige dage jeg tilbragte i Portugal. Her, snart 50 år senere, mindes jeg stadig varmen, de venlige mennesker, den afslappede stemning, de velholdte små tog og de nydelige stationer. Og på nettet er det naturligvis muligt at checke forskelligt til hjælp for sin hukommelse, selvom meget har ændret sig.

Så lad mig bare gå i gang:

Jeg ankom til Porto med et nattog fra Spanien tidligt om morgenen den 7. august 1974. Efter at have spurgt forgæves efter plads på et par pensionater, tog jeg tyren ved hornene og indlogerede mig på ”Grande Hotel de Batalha”, et opulent, lidt gammeldags, firstjernet hotel.

At det kunne lade sig gøre indenfor mit rejsebudget siger noget om, hvor billigt alting var i Portugal dengang. I øvrigt lå hotellet meget praktisk, klos op ad São Bento-banegården, som var, og stadig er, endestation for bredsporet i Porto.

Jeg snuppede et kort hvil, og så drog jeg ud for at se på tog.

(fortsættes)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak