Lokomotiv bemaling ved den unge DSB
Hej igen
Nej Ulrik, jeg tager IKKE udgangspunkt i en skrivelse i 1887, men derimod det tidligere nævnte studie (Farbgebung Württembergischer Lokomotiven) byggede hos ME og hvor vi kan forstå, at Busse (senior) fra 1858 af mange årsager lagde sig op af m.h.t. at bemale, påsætte nr. og navne på lokomotivmateriellet på. Dette forstærkes af en udgivelse fra 1909 (Die Crampton-Lokomotive“, F. Gaiser, Neustadt A.D. Haardt 1909. Pfälzischen Verlagsanstalt), hvor netop det nævnte farveskema går igen og nævnt på SJS H. C. ØRSTED.
Ja, jeg hælder til kilder, da jeg ikke selv har oplevet dette (er jo kun 29½++) og at der tilsyneladende ikke findes noget mere herom, du har jo selv besøgt RA i næsten samme anledning.
Senior havde jo temmelig tætte forbindelser til netop ME og hvor junior efter 1871 fik ansættelse en kortere periode.
At farvebeskrivelsen så stemmer overens med Busse (junior) bemærkninger senere, synes jeg kun forstærker troen til, at materiellet med meget stor sandsynlighed har været bemalet således også FØR juniors skriv.
Men jeg synes det er det mest valide – ud fra de kilder jeg har kunnet kommet til - jeg kan komme frem til, men ser jo selvfølgelig frem med spænding til et svar til Stuart
Bedte hilsener
Steff
NB: Den lille ”Tørring-maskine” kunne vel i princippet have været malet som DSB tilsvarende normalsporede litra P, lysebrune over det hele!
NB, NB: Jeps, kildekritik er væsentlig.