"Lille P", bare at nyde tegningen!!

af Niels Buch, 4/5 2024, 16:44 (126 dage siden) @ Steffen Dresler

Lille P, bare nyde tegningen, ikke andet!

For over 10 år siden købte jeg bogen ”Le Train” på et bogudsalg i Helligåndskirken i København. Det var der, hvor der var en fast pris uanset bog, størrelse, indhold mv. og prisen faldt så x antal kroner hver dag, ”Dagens pris”. Så det var jo med at holde tungen lige i munden og slå til, hvis der er noget man vil købe eller betale dagsprisen. Denne bog er på 27 x 30 cm og har 241 sider kraftigt papir. Titlen er officielt ”Le train l´epopée des chemins se feer” skrevet af C. Hamilton Ellis og i værende udgave udgivet gennem ”La Vie du Rail” i 1972. Der er ingen ISBN nummer eller andet.

Den er fyldt med tegninger som vist nedenunder, almindelige stregtegninger, lidt billeder og supplerende tekst.

Pludselig fandt jeg denne tegning blandt de hundredvis af tegninger af udenlandsk lokomotiv- og vognmateriel på siderne 134/135. Da mit franske er til en god nat i Paris eller en på siden af hovedet, kan jeg desværre ikke finde ud af, hvem tegneren er, så jeg undskylder at jeg ikke kan fortælle dette!

Formålet med at vise tegninger er kun, NYD DEN! Farverne på lokomotivet kan sikkert diskuteres, men det er en anden historie.

[image]

Med venlig hilsen og god weekend
Steffen Dresler

Hej
En af mine allerførste jernbanebøger var den engelske "The Lore of the Train" af Cuthbert Hamilton Ellis. Bogen indeholder ingen billeder men kun tegninger (tegnede billeder). Jeg mener at "Lille P" var det eneste danske lokomotiv, som havde fundet vej til bogen, men lige nu kan jeg ikke komme til bogen, så jeg kan ikke tjekke det. Men som jeg husker det, var der også her en meget fin tegning af "Lille P".
Hilsen
En tredje Niels :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DB Cargo

Jernbanebøger

Verdens bedste Ib Spang Olsen

Verdens bedste Ib Spang Olsen. Pris 180 kr.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak