Hvad nu hvis?
Jamen vi er ikke uenige om at Mo kunne bruges til mange ting og det BLEV de men der hvor jeg mener de var komplet uegnede (og alt for dyre) er som det sædvanlige regionalsidebanetog hvor der i dag futter nogle grønne plastikæsker rundt.
Havde man brugt skinnebusser der kunne man have brugt Mo, altså de eksisterende Mo, til de andre opgaver. i øvrigt var det vist kun i deres "unge år" at Mo blev brugt til lyntog.
Det er ikke Mo som sådan jeg angriber men det er at DSB bestilte flere efter krigen hvor de rent ud sagt var forældede.
Hej
Ved godt det er en lidt gammel tråd, men tanken er interessant og tillader mig alligevel at komme med en hypotese...
hører bestemt heller ikke til dem, der mener MO var svaret på alting og det eneste rigtige. Måske bare suppleret med skinnebusser. Man kunne måske ha' kigget lidt på vores nabo mod nord, Norge og hvad de gjorde i samme periode. Den MO-lignende BM86 (1938-1956) blev anskaffet til den tungere mellemdistance og sidebanetrafik, SAMTIDIG med at man fik den hilding-carlson inspirede skinnebustype BM87 (1941-52) til de mindre sidebaner med svag trafik. Så hvis DSB ikke havde været så konservativ?...en forstærket scandia-skinnebus, måske med styrevogn, som projekteret til LNJ. Flere af banerne i 1971 kunne måske ha' overlevet
I fjerntrafikken gjorde Nordmændene det, at de anskaffede Di3 (MY) til Bergensbanen/Dovrebanen, selvom elektricificering var sat i gang. Da denne var færdig i løbet af 60'erne blev Di3 overflyttet til Rørosbanen og Nordland og erstattede de sidste damplokomotiver.
Her i Danmark burde man have begyndt på eldrift på sjælland i 50'erne, stadig anskaffet MY/MX i overgangsfasen. Når de sjællandske hovedbaner var rent elektriske sidst i 60'erne kunne MY/MX være helt overflyttet til Jylland.