Avatar

Mig ukendte vogne?

af Morten Flindt Larsen, København K, 27/6 2024, 15:30 (72 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hej.

Er jeg stadig lige klog?

I dag ledte jeg efter en nekrolog over en mand, der havde produceret 2 milliarder tørv, men fandt i stedet dette:

Banevogne. Tre store tyske banevogne, bundflade ca. 18 kvadratmeter, og lastende ca. 15,000 kg, særlig egnende sig for tørvetransport, kan gå overalt i Danmark, kan til 1. juli fås til leje for 1 eller 2 år. Nærmere oplysninger ved henvendelse til sagfører G. Møller, Middelfart.
Kilde: Jyllands-Posten 01. og 02.06.1920.

Jernbanevogne. 3 stkr. 15-tons jernbanevogne til transport af tørv, kul eller lignende er straks til leje på længere eller kortere tid ved henvendelse til tømrermester J. Jørgensen, Middelfart. Telefon 109.
Kilde: Jyllands-Posten 11., 16. og 19.06.1921.

Tørve-transport. To store, lukkede jernbanevogne, antagne af baneledelsen til løb på Statsbanerne, passende til tørvetransport eller lignende, er til salg ved henvendelse til W. W. Bruun, Esbjerg. Telefon 226.
Kilde: Jyllands-Posten 18. og 20.06.1920.

Tørve-transport. To store, lukkede jernbanevogne, antagne af baneledelsen til løb på Statsbanerne, passende til tørvetransport eller lignende, er til salg, eventuelt leje ved henvendelse til W. W. Bruun, Esbjerg. Telefon 226.
Kilde: Jyllands-Posten 29.06. samt 01. og 04.07.1920.

Kan det forvirre yderligere?

Mvh. BH.


Næh, de pågældende personer har formentlig lejet vognene gennem et tysk vognudlejningsfirmas danske agent for en bestemt tidsperiode og har så pludselig ikke længere haft brug for dem, men har "hængt" på lejemålet og forsøgt at afsætte lejemålet til anden side. Det er min teori. Var W.W. Bruun i Esbjerg mon tørveentreprenør?

Har søgt lidt videre men uden resultat. At vognene indledningsvis er "til salg" kan tyde på, at de faktisk er købt, igen fra Tyskland, der solgte meget overskudsmateriel bl.a. jernbanetankvogne men også lastbiler i de turbulente år efter 1. Verdenskrig. Bruun har jeg ikke kunnet finde noget på, men han kan også have været stråmand for en anden.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak