Et spørgsmål om farve - sporvogn i Wien

af esni, Frederikssund, 18/1 2023, 13:46 (611 dage siden) @ Niels

Hej

Denne diskussion om farver dukker med jævne mellemrum op i vore respektive fora.
Jeg har ikke en dyt forstand på farvelære eller erfaringer med modelbyggeri, hvor noget sådant kunne være relevant, og jeg har tit undret mig over, om der ikke fandtes et eller andet dødsmart moderne digitalt gadget, som kan afkode en given farve og dernæst fortælle, f.eks. hvilket nummer i RAL-systemet, der er tale om.
Efter lidt Googling fandt jeg frem til, at der findes noget, der hedder et tristimulus apparat, der analyserer en given farve i forhold til de tre primærfarver. Et sådant apparat kan anskaffes for en nogenlunde rimelig penge, så det undrer mig, at det aldrig i diskussionerne om farver på diverse veteranjernbanekøretøjer eller modeller af samme, er dukket op, at en eller anden forening/museum har prøvet et sådant gadget af.
Men det er der måske, og jeg har bare overset det?
Det kunne i hvert fald være interessant at høre, hvis der er nogen eller nogle, der har viden om en sådan tingest.

Venlige hilsner

Niels H

Husk at der er forskel på at blande lys (Grundfarver RØD, GRØN, BLÅ) og at blande pigment (i simpleste tilfælde grundfarverne gul, cyan og magenta)

For at kunne analysere malingsfarve, så skal du også kende belysningens farve, og derefter bliver det mere end indviklet.....

--
Eskild


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Veterantog kalender

Jernbanebøger

Verdens bedste Ib Spang Olsen

Verdens bedste Ib Spang Olsen. Pris 180 kr.

Læs mere
AR MRD4211

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak