Avatar

RAL-nr og DSB-farver

af Morten Flindt Larsen, København K, 15/4 2022, 15:59 (945 dage siden) @ UTJ

Mht godsvognene skal man nok kigge grundigt på ovennævnte (man kan skimte dens oprindelige KM-nummer bag den nuværende opmaling) og så den lille Q-vogn, som nok også gemmer på nogle fine malingslag - der kunne en konservator godt være godt anvendt.

Tak for en god og indsigtsfuld redegørelse. :-) :-) :-)

Hvis Danmarks Jernbanemuseum alligevel skal aktivere en konservator, så bør hele GD-vognen "omkonserveres" inkl. påskrifterne: "DSB J" og "Gd", der vist aldrig har stået på vognen, og det samme gælder det mystiske "JFS" på DSB JF F 2804 og måske det tvivlsomme/teoretiske "SJS" på Fe 541.

Måske kunne der også komme noget farvearkæologisk interessant ud af noget konservator-kratning i DJK's "sorte spøgelse", den ældste overlevende danskbyggede godsvogn, bygget af Den sjællandske Jernbane i 1858. Vognen (DSB Værkstedsvogn for Signaltjenesten nr. 44), er en "altanvogn" og har tilhørt Jernbanemuseet, som imidlertid af (mig) ukendte årsager i 1966 solgte den til DJK, der sendte den til Maribo og satte den i køreklar stand som DSB S Id 876, som den kørte som i nogle få år, hvorefter den sank hen i glemsel og nu i en del årtier har henstået gemt af vejen. Om den ligefrem forfalder og går til, skal jeg ikke kunne udtale mig om, men det havde dog været mere interessant, hvis vognen - som er en museumsgenstand kun 10-12 år yngre end ODIN - kunne komme frem i lyset, fx som en langtidsudlånt del af et lille ODIN-godstog. Måske kunne man endda - vognens byggested og alder taget i betragtning - kunne få fondsmidler til en restaurering.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak