Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Ny trafikterminal i støbeskeen i Frederikshavn (Generelt)

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 10/5 2013, 10:42 (4150 dage siden) @ Ulrich Albrechtsen
redigeret af Carsten B. Thomsen, 10/5 2013, 11:02

Hej forum !

Jeg er helt enig med Børge !

Ideen om at samle bus, statsbane, privatbane, færgerne til Gøteborg, Oslo og Læsø, er slet ikke dum !
Jeg sælger rigtig mange rejser til Stena Line, kombineret med bus/tog, men (desværre) tager de fleste x-bussen,
da stoppestedet er tættest på, og jernbanen bliver fravalgt... :-(

Et godt forbillede kunne være Helsingborg !

Håber Kommunen og de øvrige aktører kan se disse visionære planer !

Mvh.

Ulrich / Thisted banegård

Netop det foreliggende projekt vil forhåbentlig kunne skabe mere synergi mellem de forskellige transportformer. Afstanden til færgelejerne er dog uforandret - med tung oppakning, og i regn og blæst er gåturen ned til færgehavnen ikke nogen udpræget fornøjelse - men det lukrerer byens taxavognmænd jo på, så derfor har de rimeligt godt styr på togtiderne :-)

I har fået jer en fin trafikterminal i Thisted, og denne samtænkning af bus- og togtransport ses også i bl.a. Viborg og i Vejle.
I Aalborg er der derimod en temmelig lang og kringlet vej mellem stationen og busterminalen - her har man valgt at have en parkeringsplads foran stationen, frem for at lave et fælles stoppested for f.eks. Linie 2 og Linie 12, så de mange pendlere til universitetet ikke skal løbe 3-400 meters hækkeløb hen til Linie 12, mellem parkerede biler, og mellem vejtræer, lygtepæle og skilte, som "sjovt" nok skal anbringes lige midt i det smalle fortov, så en barnevogn ofte skal bruge cykelstien for at komme udenom, og mellem vildtvoksende dynger af ulovligt parkerede cykler foran Kennedy Arkaden, samt de andre fodgængere på den sparsomme plads.
Lindholm Station er derimod til topkarakter, så i Aalborg Kommune kan man også finde ud af at gøre det "rigtigt".
I Hjørring bliver det derimod nok lidt vanskeligere - pladsen syd for Parallelvej er godtnok noget trang, men der foreligger et forslag fra sidste år, som betyder et farvel til parkeringspladserne og desværre også til den meget fine cykelparkering sammesteds.
I Hjørring har stationen og rutebilsstationen altid vendt ryggen til hinanden, adskilt af mure og af den til tider temmelig tætte trafik på Parallelvej, og det har hidtil været en gordisk knude. Især eftersom at Hjørring Kommune fattes penge, men også på grund af "uafklaretheden", så har kommunen intet foretaget sig i og omkring rutebilsstationen, som nu på snart 15. år ser sådan her ud. Men kan håbe på, at det kan blive bedre, sådan at Hjørring bedre kan være bekendt at få gæster udefra.

Med det foreliggende forslag vil der her i Frederikshavn kunne opnås en god synergi - og her vil det også være en stor fordel for byens mange udenbys og udenlandske gæster (og for os lokale), at bus- og togtrafik "spiller sammen" og er let at finde.
Tankerne har rumlet i en del år - bl.a. i 2010 og 2011 blev der løftet lidt af sløret for, hvad der rumlede.
Os cyklister må så håbe på, at overdækning af cykelparkeringen er med i planerne - og måske endda også at etablere et aflåst cykelrum til dem, der pendler til byen, så cyklen kan stå sikkert og tørt natten over (og det er ikke gjort med en "afskærmning" med trådnet om en del af de åbne/halvåbne cykelparkeringer - det skal være en "rigtig" bygning).
Det spændende bliver så, hvornår planen eventuelt bliver sat i værk - lad os håbe, at Plan- og Miljøudvalget eventuelt får tingene til at falde på plads allerede i den indeværende uge, sådan at der kan arbejdes videre med projektet.

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Svenska-lok
MjbaD YM38

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak