Sporvogne i udlandet - New Orleans (+1 foto)

af cslundsten, 24/7 2019, 10:54 (1884 dage siden) @ Niels Munch

Hej Niels,

Klassisk scene! Bortset fra bilerne har den ikke ændret sig meget. :-)

Jeg kom i tanke om et tidligere besøg i New Orleans, i 2008. Kun et par år efter "Katrina" og med de gamle sporvogne på Riverfront Line mens de nye vogne blev sat i stand:[image]

Det er ikke lykkedes mig at se et godstog på netop dette sted. Nu til dags er de gennemgående godstog blevet omledt ad andre strækninger men New Orleans Public Belt Railroad kører der stadig.

Jeg har set godstog lidt længere ude, ved Riverfront Line's endestation. Det var en tur i 2004 hvor vi endda var heldige at se to NOPB godstog. Desværre lidt underbelyste dias, sidst på dagen, og ikke verdens bedste scan, men først et tog på vej ud af byen:
[image]

Og efter krydsning et tog den modsatte vej. Den lille 2000Hk maskine knoklede og knoklede og der skete næsten ingenting. Men til sidst kom toget laaaaangsomt. Jeg ved ikke hvor langt det var, men 70-80 vogne på øjemål. Strækningen er jo flad så man behøver ikke ret meget trækkraft hvis man i stedet har tålmodighed..:
[image]
Lokomotiverne var såkaldte "Gensets", dvs. moderniserede EMD-lokomotiver hvor motor/generator blev erstattet af mindre enheder, typisk 3-4 motor-generator sæt. Jeg husker ikke nærmere om typen men det kan man sikkert fritte Hr. Gåggle ud om.

Fra samme tur et par fotos fra New Orleans and Gulf Coast Railroad, som "bor" på den anden side af Mississippi. Først Gretna:
[image]

Og så deres "yard" næsten lige overfor "Downtown":
[image]

/Carsten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederVaGJ SM6DB Cargo

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak