My 1139 kører endnu!!!

af Niels Munch, 17/4 2023, 10:06 (522 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Gammeltoft Jernbane ???


Spørg ChatGPT...

Nemlig, og svaret er:

"Gammeltoft Jernbane var en smalsporet jernbane på Djursland i Danmark, der var i drift fra 1899 til 1968. Jernbanen blev anlagt for at transportere tørv og korn fra Gammeltoft Mose til havnen i Grenaa.

Gammeltoft Jernbane havde en sporvidde på 600 mm, hvilket er mindre end den standardmæssige sporvidde på 1435 mm for de fleste jernbaner. Jernbanen var 12,5 km lang og havde 3 stationer og flere mindre holdepladser.

Gammeltoft Jernbane var en vigtig transportforbindelse for landbruget i området, og den bidrog også til udviklingen af Grenaa Havn. Efterhånden som vejtansporten blev mere udbredt, mistede jernbanen sin betydning, og den blev lukket i 1968.

I dag er der stadig synlige rester af Gammeltoft Jernbane i form af de gamle stationsbygninger og nogle af de oprindelige skinner og vogne. Mange af de gamle skinner blev senere genbrugt i andre smalsporede jernbaner i Danmark. Gammeltoft Jernbane er i dag en del af den danske jernbanehistorie og er et eksempel på, hvordan jernbanen spillede en vigtig rolle i udviklingen af landbruget og transportinfrastrukturen i Danmark."

Måske "nogle af lømlerne" kunne finde på at tage dette svar for gode varer?

M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DB CargoOSJS SM13

Jernbanebøger

Nye jernbanestationer på Roskildebanen

Nye jernbanestationer på Roskildebanen. Pris 110 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak