traktor 56 og 57, tegninger er på Rigsarkivet.

af henning h087 ⌂, Græsted, 22/1 2013, 18:23 (4287 dage siden) @ Steffen Dresler
redigeret af henning h087, 22/1 2013, 18:41

Hej Ole og Steffen

først tak til Ole, men pt har jeg ikke mine DRM ved hånden.

og til steffen, det var heller ikke dig jeg var/er ude efter, men mere noget generelt. Rigtig at forlagene betaler for fotobrug mm, idet det jo er kommercielt brug, selvom jeg absolut ikke tror på at der er ret mange ( hvis nogen ) penge at tjene. ( Men jeg har fået fortalt af en afdød fotograf at nogen forlag på et møde havde forslået at diverse jernbanefotografer ikke skulle sælge ud af deres foto, fordi man måske engang i tiden skulle lave en bog, hvortil den fotografen havde sagt - og hvad så hvis en modelbygger stod og skulle bruge det til at bygge en model !!?? - så nul tilsagn fra hans og fleres side ) - men kan fortælle at jeg ved Guldbæk engang, da jeg var igang med at tegne små postvogne - at han gerne så at jeg holdt fotoerne af hans postvogne tilbage et stykke tid, idet der var en der var ved at skrive om sådanne nogle - og selvfølgelig overholdt man da det )
og hvis jeg kopierede en hel bog og lagde den på nettet, ja så kan jeg se fornuften. men at jeg evt til en tegning bruger en ikke så god kopi af et billede eller et uddrag af teksten fra bogen - så ser jeg ikke den store fare, og selvfølgelig kreditere fotgraf, forfatter, bog, forlag, men ved godt at der er en gråzone ( det er her vel at der nogen gange gås i for små sko - men det er en gråzone. Dernæst er der det kommecielle og non-kommerecielt brug af foto. lagt ud på arkiverne, fx det kongelige - jeg havde en lang samtale med dem omkring dette emne i forbindelse med Balslev foto, hvor jeg fik en forespørgele om tilladelse fra en på et forum, som så ikke lå ved dem, - de lå stadig ved enken, og der/samt forlag har jeg tilladelse fra til at offentligøre og vidregive dem. Ved enken mundtlig og ved forlaget skriftlig. (og enken er en bestemt dame ( først troede hun jeg var telefonsælger ) men da jeg fik forklaret mig om hvorfor, var hendes kommentar "sikken en idiot" og gav mig tilladelsen, tja - sådan kan det gå. ( skal så lige gøre opmærksom at jeg ved hvem forespørgeren er, og han er en venlig herre - der nok bare har spurgt om jeg nu havde sikret mig tilladelsen )
men tilbage til det kongelige, jeg må godt bruge foto fra deres hjemmeside, når der krediteres og det er der ingen betalling for - non-kommercielt brug, men straks noget andet når du skal have et foto i hånden du skal bruge - men så er det også fotoafdelingen, man skal have fat i, og sådan har mange af de arkiver jeg har talt med forklaret det.
og så må man finde sig i billedopløsningen der er på det elektroniske fotografi.
og så lige, jeg har før diverse forlag, blade mm eksisterede, fået mange af disse tegninger og foto, samt lov til at bruge dem, - ryger den bort fordi de er opstået ???, se her er jeg også i tvivl, altså jeg må ikke bruge et AK foto jeg i sin tid selv fremkaldte og fik tilladelse til at bruge, fordi et forlag, blad bringer det 30 år senere ???
og hvad så med forskellige modeljernbaneklubbers tegningsarkiver, de har jo en brugertilladelse mm, og hvad så hvis mine tegninger og foto indgår i dette arkiv - tja - spørgsmålene er mange - og i mange tilfælde nok umulige at besvare retfærdigt,

mvh
henning h087


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak