traktor 56 og 57, tegninger er på Rigsarkivet.

af Steffen Dresler, 22/1 2013, 15:58 (4287 dage siden) @ henning h087

Go´eftermiddag!

Mig bekendt er der ikke udfærdiget tegninger af de to traktorer ved DSB maskinafdeling og således herefter overgivet til Danmarks jernbanemuseum. Derfor kan de således ej heller købes for anvendelse på en offentlig server uden tilladelse.

Men der findes to tegninger ved Rigsarkivet, 0041, Danske Statsbaners Maskinafdeling, Korrespodancesager, Anskaffelser, pakke 6 - 12.
Det drejer sig om tegninger (blå tryk) fra Pedershåb. Men da det er denne fabriks tegninger (mærkede) kan det være der er en restriktion (ej sikker).
Når pakkerne er bestilt går det rimeligt hurtigt, ca. en uge, men man skal selv søge i pakkerne og om muligt affotografere tegningerne på stedet.

Ellers kan man jo rette henvendelse til Claus Frost og hans tegningsarkiv eller muligvis Tikøb, der jo har lavet traktoren i model.
Begge steder skulle der være mulighed for at kunne købe en tegning.
Hvis ikke er der her en mulighed for at tage til Odense og måle traktoren op. Og er man medlem af museumsklubben er der gratis adgang;-) .


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Maribo Sukkerfabrik
Maribo Sukkerfabrik

A/S Maribo Sukkerfabrik blev grundlagt i 1896 af Storkøbmand C. A. Quade i Maribo og to store københavnske firmaer. Allerede to år senere blev fabrikken solgt til De danske Sukkerfabrikker og i denne koncern fungerede fabrikken frem til nedlæggelsen i 1963.

Læs mere
Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak