Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

En af Danmark´s flotteste skinnebusser.

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 15/2 2011, 18:25 (4964 dage siden) @ Svend

Hej Svend.

Ja, --noget ret har Du da.

Efter en DMJK-tur på Hads-Ning Herreders Jernbane - HHJ - fortsatte vi over HOJ mod Horsens. På vejen skulle vi overhales af viste skinnebus, og vor motorvogn blev rangeret ind på læssesporet. Stationen var åbnet som togfølgestation i dagens og særtogets anledning.

Efter at vi var væk fra hovedsporet, kunne ekspeditricen modtage afmeldingen fra en foranliggende (mod Odder) station, vist Falling, og vi måtte derfor vente til skinnebussen ankom, blev ekspederet, sendt videre til Horsens, og man derfra havde afgivet tilbagemelding.

På den måde er situationen rigtig nok. Ekspeditricen var deltagende i togenes ekspedition og derfor fuldt berettiget til at give afgang med "spejlægget" (det havde hun nu også været, uden at være stationsbestyrer, idet det jo kun var tegn til togpersonalet på, at arbejdet med toget var tilendebragt, og at man kunne køre videre).

Det er også rigtigt, at situationen var opstillet, idet der blev givet afgang indtil flere gange, fordi tog- og motorføreren enten ikke var rigtig "foto-vant" eller måske var for meget do. Han ville tilsyneladende hellere præsentere sig godt på billederne, end se naturligt på stationsbestyreren.

---

I øvrigt holdt ekspeditricen den dag børnefødselsdag i ventesalen, hvor hele familien var bænket til kaffe og blødt brød, men gæsterne måtte undvære værtinden i den ca. halve time, hvor der blev rangeret og fotograferet på stationen.

Efter skinnebussens ankomst til Horsens, kunne vi køre videre (da blev der også taget adskillige afgangs-fotos), og børnefødselsdagen kunne fortsætte.

Erik V. Pedersen.
http://evp.dk/index.php?page=motor--og-bivogne-f-hhv-passagerer-og-bagage


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak