Molebyggeri (Måske) ukendt sted

af Bent Hansen, 4/7 2023, 14:59 (444 dage siden) @ Kurt D. Jensen

Hej.

Det passer mig meget godt, at det ikke er en kulkasse, som ses bag på maskinen, for der var kun ganske få muligheder for maskiner med kulkasse bagpå, og ingen peger på havnebyggeri, omend der er huller i de mulige maskiner levnedsløb.

Så er der bufferne. Disse skiftedes ofte ud efter hårdhændet rangering. Jeg ser en todelt svær planke. Og så vil jeg gerne se to almindelige fjederbuffer bagpå også? Det var ikke almindeligt hos Hanomag, men forekom dog på Tyren og dens makker. På hanomagerne ses normalt én eller en todelt bufferplanke, og som sagt skiftedes de ofte ud.

Alrø ser jeg ikke som nogen mulighed. Jeg ser et havnebyggeri og ikke en dæmning. Molen ligger yderst på en pynt, hvor havet skærer sig ind i landet langs molen, men længere ind end havnens bagland. Akkurat som på Anholt, men det er det ikke. Dels skulle billedet være spejlvendt for at matche Anholt, dels er Anholts mole ikke retlinet.

En af mine første tanker var Esbjerg, men først lige det, at en lignende maskine brugtes på Gøl – Øland, men her var vist heller ikke nogen havn. Derimod er der i Esbjerg ved de talrige havnebyggerier dér brugt flere maskiner med firekantede bagvinduer.

Mens jeg godt kan se ligheder med Kurts maskine og Hanomag 4341, kan jeg også se forskelle. I stedet vil jeg pege på Hanomag 5773 ved anlæg i Esbjerg, uden at jeg dog ved, hvordan der så ud dér dengang. Det vil jeg undersøge næste gang, jeg får en ledig stund, hvilket kniber i øjeblikket.

Selv om det skulle være Esbjerg, er der stadig flere muligheder, idet der byggedes uafbrudt gennem en lang årrække. Som sagt, jeg ser på det…..

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne



Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak