Avatar

Povl Kjær-Larsens billedsamling

af Morten Flindt Larsen, København K, 7/4 2023, 17:17 (532 dage siden) @ Steen Larsen

Hej Jernbanens læsere

Det bringer et interessant spørgsmål frem.
Hvor kan man anbringe eller donere sit private jernbane billedsamling så den sikres for eftertiden?
Jeg har selv en samling af egne farve slides fra danske jernbaner optaget i tidsrummet 1974-1993, hvorefter jeg flyttede til udlandet. Det er ikke en stor samling vel en 1500 billeder hvoraf nogle også kan findes på Jernbanen. Derudover også mange fra udlandet primært damp fra Europa.
Min filosofi er at billeder skal deles. Hvis de gemmes være i en skuffe eller arkiv, hvorfor have billederne overhovedet?

Jeg har tidligere henvendt mig til Jernbanemuseet som ikke har svaret tilbage. Jeg tænker vel også at min beskedne samling med nyere billeder nok ikke har museets interesse.
Men hvor så?
Jeg er tilbageholdende med at donere mine billeder til DJK hvor jeg har indtrykket af at deres store samling kun bruges til egne kommercielle interesser.
Så er der den nye BaneBasen men den har ikke vist sin flyvefærdighed endnu.
Og som Jan også nævner er det ikke anbefalelsværdigt at donere til en privatperson hvor man ikke ved hvad der skier med samlingen.

Nogle kommentarer eller forslag?
Mvh Steen

Hej Steen,

Nyere og helt nye billeder kan bestemt have museets interesse, når det drejer sig om billeder fra de danske jernbaners daglige drift, også selv om det "kun" er ca. 1.500 stk. Museets billedportal jernbanekilder.dk er beregnet på "gode billeder i alle aldre".
Gitte Lundager, som er den ansvarlige for billedsamlingen, er også "gatekeeper" for indkomne henvendelser på https://info@jernbanemuseet.dk, er frygteligt ked af, at din henvendelse ikke er blevet besvaret. Er din henvendelse sendt til den rigtige e-mail-adresse og hvor længe er det siden?

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak