Julekalenderen 2020, 7. december - EPILOG (1 OT foto mere)

af PeterA, 8/12 2020, 10:29 (1383 dage siden) @ Niels Munch

Ja Niels, det var også i 80`erne jeg kom i området som mest, og da vrimlede det i landskabet med minder og "spor" efter både KVBJ og HKJ, ganske som dit sidste fine brobillede. På det tidspunkt lå linien op til Ryd stadig intakt og der kørtes i flere år efter stadig Vagnuttag Karlshamn-Fridafors. Der er stadig mange spor i området efter banerne, ofte plejet og vedligeholdt af stedlige Hembygdsforeninger, som fx i Hulevik. Med til at bevare de mange spor er vel også, at området er hensygnende både erhvervs- og befolkningsmæssigt. Ålshult er fx er jo nærmest lagt helt øde.

En banearbejder ved SJ, Lennart Petersson, var ivrig og meget dygtig amatørfotograf og på hans arbejdspas på smalsporsnettet omkring Växjö har han dokumenteret miljøer og arbejdsopgaver på linierne i de seneste årtier banerne var i drift. Hans billeder er udgivet i to meget fine fotobøger og hans smalfilm på dvd, hvor der er fine autentiske hverdagsoptagelser fra KVBJ og HKJ. Anbefales for interesserede.

Birger Wilcke skrev i Jernbanen nr. 3/1970 en stadig læseværdig artikel om HKJ, som blev trafikeret langt ud over, hvad man havde kunnet forventet.
mvh PeterA


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederVeterantog kalenderOSJS MX42

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak