Avatar

Rangering i Hillerød ca 1940 - trælasten ???

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 18/12 2012, 18:25 (4288 dage siden) @ Thorbjørn

Teksten til billedet er mere specifik:
Jernbanevogne. I baggrunden ses Viggo C. Lewinskys 'Hillerød Trælastforretning' som havde tømmerplads på Roskildevej 2

Der er ikke meget man finder på nettet om den hedengangne Hillerød trælast, men her er lidt:

Hillerød Trælastforretning ved O. Lewinsky.

Grundl. d. 31. dec. 1880 af Viggo C. Le­winsky (f. 1855, d. 1936) som grovvare- og kolonialforretning.

I 1893 optoges trælast og handel med bygningsartikler, og i 1899 afsto­des kolonialforretningen. Fra 1920 var O. Th. Lewinsky (f. 1885, d. 1948) indehaver. Nuvæ­rende indehaver: fru O. Lewinsky Cf, 1892).

Adresse: Hillerød.

Kilde: Kraks: Danmarks ældste forretninger. (1950)

Fundet på denne side.

Hvis Slangerupgade har heddet Slangerupgade over samme strækning som idag (exclusive diverse forlægninger), så hedder det Roskildevej 2 ude fra krydset med Milnersvej (Idag en Rundkørsel).

Idag er Roskildevej 2 åbenbart kontorhuset ude ved Trollesminde, men det er næppe der Trælasten har ligget.

Ser jeg på Hillerød udstrækning omkring 1945 på Historisk Atlas kunne Roskildevej starte allerede inde hvor Slangerupgade idag krydser Herredsvejen/Nordstensvej. Nordstensvej fandtes i 1945 men har nok ikke heddet Nordstensvej endnu, men det område markerer ligesom bebyggelsesgrænsen. I så fald har det jo været det der idag er hjørnet af Herredsvejen og Slangerupgade der har været Roskildevej 2 og der lå faktisk ind til for 4-5 år siden en mindre jenedom som nu rummede en hvidevarebutik (Snehvide eller sådan noget) men som sagtens kunne have været starten på Trælasten, som jo er startet som kolonial (i.e. Købmandsbutik) og arealet rundt om butikken er så efterfølgende inddraget til trælast. Hele den del af Slangerupgade er lidt Klondyke agtig med alle mulige bygninger kastet rundt uden plan - flere nu nedlagte mindre virksomheder har ligget her - det er ikke den kønneste del af Hillerød :-)

Ikke en rygende pistol, men måske det tætteste vi kommer det. Jeg syntes stadig det er underligt at de har deres aflæsnings sted i den modsatte ende af stationsområdet.
Jeg har faktisk spekuleret på om det bare er ebn gavlreklame og skuret i virkeligheden benyttes til indlæsning af kul til gasværket og udlæsning af koks fra samme sted.
Det ville give meget mere mening med logistikken.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak