Avatar

Hillerød Lokalstation - lidt snak og ??

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 18/12 2012, 17:21 (4288 dage siden) @ Niels Munch

Da HFHJ i 1950 blev forlagt, bibeholdt man de ca. 1,3 km jernbane fra Hillerød Station til Lokalstationen således, at virksomhederne dér fortsat kunne betjenes (bl.a. landbrugsmaskiner fra Nordsten), og det skete med Ardelt'en.

Jeg havde min daglige "gang" i Hillerød fra august 1970 - juli 1973 da jeg gik i gymnasiet på Frederiksborg Statsskole. Jeg har mange eftermiddage siddet på en bænk på Gribskovbanen/LilleNords perron og set godstog blive rangeret rundt ovre mod Carlsbergvej (*) med hhv stålplader fra Frederiksværk og landbrugsmaskiner fra Nordsten. På Milnersvej var der denne overskæring på toppen af en bakke - sikkert fordi vejen er ført op til den dæmning der var nødvendig for at løfte toget op i niveau med banen ved stationen. Den stigning var der jo også problemer med har jeg læst et sted her.

Lokalstationens bygning blev nedrevet o. 1976 (kilde: "Forsvundne Stationer"). I 1991 blev sporet gennem byen fjernet i f.m. byfornyelse i området (kilde: "Med tog til hundested i 75 år - DJK 46). Det meste af tracéen blev udlagt som cykelsti.

Om aftenen, den 03.09.1973 travede jeg en tur ad sporet, og min beretning med strækningsskitse kan ses *her*. Jeg har ingen optegnelser om, at stationsbygningen da stadig skulle være der. Jeg tror det ikke?

Jeg må sige at det lidt skumle kvarter (dengang) ved Frederiksgade og omegn ikke var der jeg kom ret meget, men jeg har ikke erindring om at der skulle have været en efterladt stationsbygning nede ved Trollesvej og bag ved Nordsten. Jeg tror den er revet ned meget før 1976, men min opfattelse ville ikke holde til en 3. grads afhøring i byretten.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak