Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Der kommer altid en sporvogn og ...-det gjorde der så ikke. (Generelt)

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 23/4 2012, 10:26 (4532 dage siden) @ Ulrik Ernst

Ja og det er jo tankevækkende af "det altid fremsynede" Danmark nærmest er det eneste vestlige land hvor der ikke findes sporvogne den dag i dag :-(
Nu skal den dybe tallerken genopfindes i København omkring letbanen som jo alligevel ikke kan sammenlines med en sporvogn da den ny letbane linje føring ikke skal ind i byens centrum

Centrum er jo forbeholdt bilerne. Deri sidder de gode skatteydere, og dem skal man endelig passe på ikke at genere med miljøtiltag som f.eks. skinnebåret pøbel-transport i gadeniveau - den slags skal helst foregå i det skjulte under jorden (ude at øje, ude af sind), selvom det koster samfundet 10 gange så meget som transport med sporvogne.
Næ nej, der skal jo være plads til busserne, lastbilerne og bilerne, for i et moderne samfund foregår al transport jo helst på energifrådsende gummihjul - og så må man jo ty til nogle "kosmetiske" tiltag, for at få alting til at se pænt ud på bundlinien, ved at "Cykler og gåben skal gøre hovedstaden CO2-neutral".
Det er jo altid godt at have nogle forblommede skrivebordsidealer ("om 13 år, så skal alting nok blive godt, for mon ikke at de kommende generationer kan finde ud af noget, for at opfylde idealerne - for det kan vi jo ikke selv"), men udenfor politikernes vinduer er der jo en ganske anden (osende) virkelighed.
Og komprimeret, højeksplosiv gas mellem hænderne på hr. og fru Jensen, med en smøg i flaben, mens de tanker brint, biogas eller bioethanol fra en stander (eller på en bil), som har en utæt pakning - så må vi håbe at der ikke ligger beboelse, børnehaver eller skoler klos op ad tankstationerne.
Jow-jow, det skal nok blive sjovt - bortset fra, at sporvogne "sjovt" nok ikke bliver nævnt med ét ord i planen, selvom det i den forbindelse ville være et indlysende oplagt tiltag.

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak