Avatar

Nummerpladers farver 1950 til 1976

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 19/10 2024, 04:50 (4 dage siden) @ Oversmeden

For at illustrere at prblemet er generelt, får denne tråd mg til at mindes, da Motorhistorisk Samråd lavede et helt nyt sæt tegninger af de historiske nummerplader, som skulle indgå i det dengang kommende udbud. Ud over tekniske tegninger af selve nummerpladernes udseende og især spatieringen af bogstaver og tal, skulle vi også anføre farve af de "nye" gule plader og de grønne traktorplader.
Løsningen var at mødes på en nu overbygget P-plads ved Hillerød station (der kom det ferroviale) en klar oktoberdag med strålende solskin og dybblå himmel med et udvalg af originale gule plader og traktorplader og en RAL farvevifte.
[image]
Udfordringen bestod i at finde den farve hvor alle ville genkende den som den rigtige blandt bl.a. solblegede nummerplader fra forlængst afmeldte trailere, der havde stået i en baghave i 30 år. Det stod også klart for os at omkring 1974 havde man skiftet leverandør enten af emalje eller nummerplader, for da blev de gule plader en anelse mere orange (AX 4319 ovenfor).
Nåh - vi fandt den rette gule farve, vendte RAL farveprøven og konstaterede vi havde valgt "Verkhersgelb"!! Det synes v lød passende. Og den grønne til traktorerne hed "Græsgrøn" :-)
Og jeg synes selv vi ramte ret godt nu hvor jeg har set resultaterne i virkeligheden:
[image]

Nåh, det var et sidespring!

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Sabotage mod Maskindepot Gb
Sabotage mod Maskindepot Gb

I oktober 1944 udførte danske sabotører en vellykket sabotageaktion mod Maskindepotet på Københavns Godsbanegård, hvor en række lokomotiver blev sat ud af spillet. Lars Christensen fortæller her om den dramatiske nat.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak