Damplokomotivernes farver 1847 til 1970

af Steffen Dresler, 18/10 2024, 18:09 (2 timer, 14 minutter siden) @ Oversmeden
redigeret af Steffen Dresler, 18/10 2024, 18:28

Kære Oversmed

Der kan man bare se. Det er åbenbart med Diesellokomotiver som med dampen, at mangfoldigheden med hensyn til farver og påskrifter er stor. Men, som din interesse for privatbaner, min med diesel, er der åbenbart et område, der mangler dækning m.h.t. motormateriellets.

Jeg er godt klar over, at diverse modeljernbaneblades forsøg med at ramme plet med farver er svær og næsten håbløs, men de har da gjort et forsøg dengang. Og selv med DSB officielle farvevifte i hånden, var det en svær omgang at ramme, selv for en faguddannet faktor, da man jo ikke bare kunne anvende en RAL farve, men SELV skulle blande, f.eks. som jeg husker det, Humbrols!

Men det kunne da være, at nogen med interesse, VIDEN og tid, kunne udfærdige et 2024 farveskema med baggrund i den tekniske viden man har idag.

Helt sikker på, at det vil blive modtaget med kyshånd. Det er jo OGSÅ ganske og aldeles jernbanehistorie.

Og når nu proppen er af, se på påskrifterne på en anden og udvidet måde, så man måske kan få en sammenhæng mellem farver og påskrifter ud over det der findes - men spredt - på bl.a. "kilderne".

Tak for info

Steff

NB: Og så er der lige det kommende uundgåelige problem (opgave) med HVOR og HVORDAN skal det offentliggøres!!:-( :-( :-( :-( :-(


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak