Avatar

Billedarkiver

af Morten Flindt Larsen, København K, 30/9 2024, 20:39 (6 dage siden) @ Steffen Dresler

DET glæder mig at læse, at ”Jernbanen” vil – når færdig med opgaven – gøre negativ/billedlisterne tilgængelige.

Det jeg efterspørger, er ET sted, hvor man som jernbaneinteresseret/jernbanehistoriker, kan gå ind og lede efter det ønskede kildemateriale/billeder til udgivelser mv. Her tænker jeg på de (forhåbentligt) kommende/fremtidige personer, der ønsker at forske/skrive om danske jernbaner. Og det skal være UDEN medlemskab af diverse klubber og foreninger. Men selvfølgelig skal man da være oprettet som bruger, med de pligter og rettigheder man nu bliver enige om.

Lige nu har de store klubber, model- som 1:1, jo deres egne databaser (næsten), men der vogtes ofte nidkært (min opfattelse) over materialet med masser af ”undskyldninger” for ikke at delagtiggøre dette for ALLE interesserede.

Rent billedmæssigt er man dog heldigvis på vej med ”BANEBASEN”. Men det er jo et kæmpeprojekt at få scannet alle billeder ind, og allerede for et stykke tid siden, har en af de store meldt fra, i min option absolut egoistisk.

Det er derfor p.t. noget nemmere at udlægge negativ- og billedfortegnelser, mens ”vi” venter på at BANEBASEN bliver tilgængelig.
Hvor og hvem, der vil og kan stille elektronisk plads til en SAMLET database for negativ/billedlister ved jeg ikke. Som jeg ser det umiddelbart, er der tre muligheder, nemlig BANEBASEN, JERNBANEARKIVALIER eller JERNBANEKILDER.

Umiddelbart ser jeg det udelukkende som en database med en masse fotografers/samlingers lister. Der skal altså ikke databehandles, men udelukkende kunne ses, hvor og hvem, der har de ønskede negativer, som så kan bestilles, hvis ikke allerede offentliggjort.

BARE TANKER DER MULIGVIS KAN MATERIALISERES???

Steff

Hej Steff,

Billeder og billed-journaler (-lister) er to vidt forskellige ting, men det er da muligt, at begge dele nogle steder vogtes nidkært. Billed-journalerne har dog efter min mening i sig selv ingen synderlig værdi, hvis man ikke samtidig også har adgang til billederne. Hvis arkivhaverne ikke ønsker at agere offentligt billedbureau med deraf følgende arbejde med ekspedition af bestillinger, er det deres gode ret.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak