Vognkasse, Gislev på Fyn, lidt muligvis hjælp.

af Steffen Dresler, 1/1 2024, 17:07 (262 dage siden) @ A.Morup

Kære A.M.

Indledningsvis Godt nytår til dig og læserne her på siden.

Egentligt lidt morsomt med dit billede, da jeg modeljernbanemæssigt (1:32) har beskæftiget mig med "DSB 12 båres ambulancevogne" lidt over den sidste månedstid.

Jeg har på baggrund af dit spørgsmål PRØVET at finde ud af, hvilken vogn der ligger på marken på Fyn og det er lidt meget umuligt:-( , da der er mange ubekendte at tage hensyn til. På baggrund af oversigten over "Ambulancevogne" her på denne side - https://www.jernbanen.dk/dsb1893_spec.php?id=12 - har jeg PRØVET at ændre/nedætte skemaet til noget for mig brugbart, ved at udlukke de store 16 båres ambulancevogne til 12 båres vognene.
Det mener jeg er lykkedes, men der kan være utilsigtede fejl, da vognene har skiftet nummer, nogle flere gange, i deres tjenesteperiode. Jeg har i nedennævnte skema anvendt DET SIDST anvendte nr. vognen bar og flere "mellemregninger" er derfor udeladt.
For at komme dit ønske så nært som muligt, har jeg yderligere forsøgt at se på vogne med eller uden luftklapper/luftjalousier ved siden/over vinduerne samt sidst, i hvilken ende der var overgang med dør og overgangsplader til anden vogn.
Ud fra dette mener jeg, at der kan være tale om ambulancevognene nr. 13, 19 og 20. Resten kan man MULIGVIS først se, hvis der findes vognkort og yderligere eventuelle salgsnotaer fra MAAFD. Disse muligheder har jeg ikke.
Herunder det "nye" 12 båres skema.

[image]

Har du lyst til at se hvordan "din vogn" tilnærmelsesvis, bortset fra luftklapperner så ud, er her en byggebeskrivelse med billeder på hvordan det gøres:

https://spor1nyt.dk/dsb-kort-ambulancevogn-i-spor-1-epoke-iii/

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak