Har du set?

af Bent Hansen, 19/8 2023, 12:40 (398 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.

Tak for deltagelse. At ingen har set hverken vogne eller lokomotiv, tager jeg som et indicie for, at hverken lok eller vogne har været i Danmark. Selv om de fleste af os er for unge til at have været til stede i Lille Vildmose omkring 1960, tror jeg alligevel, at nu afdøde entusiaster ville have efterladt sig fotos, som i dag er bevarede? Personligt sætter jeg min lid til Svends Guldvangs besøg. Var lokomotivet der, ville han givetvis have set det eller hørt om det. En del af hans samtidige spildte ikke tiden i Kongerslev, men støvede rundt i Dokkedal, hvor der endnu var damplokomotiver.

Lokalhistorikerne holder dog stadig på Lille Vildmose.

Jeg hæfter mig ved foruden vognene, der absolut ikke kørte i Vildmosen, ved lokomotivet på billedet, der var 900 mm, hvor Pindstrup kørte 700 mm. Typen var Diema DS 90, en svær sag. Alt for tung til Vildmosen. Vel også sjælden? Jeg har set en på et tysk teglværk engang nord for Rhur samt en i Schweiz og nogle ved Marineammunitionsdepotet ved Kielerfjorden, men disse sidste havde midtstillet førerhus.

Hele serien: arkiv.dk - Lokalhistorisk Arkiv Sejlflod Ø157 er nok værd at kigge på. Der er fotos af Ålborg Privatbaner og billeder af Vildmose-tog i snevejr. Hele serien fra omkring 20/123 - 40/123 kan vise sig at være fra Emsland?

Mine egne billeder derfra samt mine tyske tørvebanebøger er jeg pt. 200 kilometer fra, så jeg er spændt på, når jeg kommer nærmere, at se, hvad jeg ved mine besøg i Emsland i sin tid så.

Jeg lukker sagen.

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


SB M8Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak