Sneploven til OHJ 38...

af Steffen Dresler, 17/5 2023, 23:27 (492 dage siden) @ re20000

Kære Nold og Jan selvfølgelig

Jeg begyndte at banke rust i Klampenborg – senere Maribo – under DJK og er stadig medlem. Senere andre steder og med lidt større projekter og sidst lidt ODIN. Så kendskabet til- og entusiasmen for restaurering og bevaring af ældre jernbanemateriel mener jeg at have bare lidt erfaring i. Derfor skrev jeg som jeg gjorde og fastholder selvfølgelig mine synspunkter.

Næ, det var nu ikke meningen på nogen måde at fratage Jan hverken lysten eller initiativet på at ”redde” sneploven, men mere at advare mod at opstarte forhastede opgaver, der muligvis ikke har sin gang på jorden af mange årsager. Men ud fra hans ”skriv” syntes jeg at måske først lige, at Jan skal tage kontakt til klubben, før end Jan skriver noget om at købe og selv være med til at give ”en sjat” (hvem resten?).

Alle projekter – store som små – kræver andet end entusiasme og lyst, bl.a. planlægning af hvem, hvad, hvor, hvorledes og så lige det med økonomien!!

Og hvis ploven ikke er den originale fra vinterkrigen 78/79, men en ny erstatning jf. ”Ladvogn”, er det jernbanehistoriske måske til at overse (bevaringsværdig?????) – altså skal dette også undersøges. Og så tror jeg nu ikke, at der vil blive udbudt en udflugt med OHJ 38 med påmonteret plov. Sætter nok lige sine begrænsninger med tilladelser vedr. et ”personførende plovtog”. Men man ved jo aldrig?

Men altså, tag nu kontakt til klubben først og hør om evt. betingelser, pris mv. Det er vel den korrekte måde at gøre det på, selvom der nu er ”2 sjatter” til at påbegynde en indsamling for køb af en løs plov, der muligvis har været anvendt i 78/79.

Med venlig hilsen

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak