Ukendt fabrik - muligvis teglværk

af Bent Hansen, 9/5 2023, 16:22 (500 dage siden) @ Kurt D. Jensen

Hej.

Det er ligesom vi ikke rigtig er kommer videre med Kurts fabrik i Sverige? Når der ikke er kommet de helt rigtige billeder frem fra Sverige af de karakteristiske ovne med de mange navne og mange anvendelsesmuligheder, er det måske fordi, vi slet ikke er i Sverige?

Danmark ville naturligvis være en skøn løsning, men den eneste danske fabrik, jeg ikke har billeder af, er ØKs Cementfabrik i Nr. Sundby, men jeg kan bare ikke få tid og træer til at passe.

Måske skulle vi i stedet for vende os mod det sydlige udland. Her er jeg bare ikke kendt. Der var en cementfabrik i en kalkhost ved Itzehoe i Holsten, og også der havde de sådanne ovne, men bare mange flere, så den, Lägerdorf vil jeg se bort fra.

Næste horst med kalk er bortset fra Helgoland, Hemmoor mellem Harburg og Cuxhaven. Allerede i 1890’erne byggede de roterovne her, men er lokomotivet så gammelt? Jeg fandt et gammelt foto fra Hemmoor, men jeg synes ikke, det ligner Kurts billede?

[image]

I Hemmoor er der i dag et Cementmuseum, som er udbygget betydelig, siden jeg så det for mange år siden.

Ellers skal vi længere ned i Tyskland til Hannover med flere fabrikker, og så er der ellers masser af cementfabrikker helt til Kiefersfelden ved grænsen til Østrig, men så langt er Kurts postkort sikkert næppe vandret. Da jeg i sin tid kiggede industribaner i Hannover, var der elektrisk drift på i hvert fald en af banerne der, Men de kunne jo være startet med damp?

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Indsend billederVeterantog kalender

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak