Lyntog MS/MB. Men hvor og hvem?

af Niels, Aarhus, 18/4 2023, 13:02 (521 dage siden) @ PeterA

I må godt kalde mig idiot, men jeg synes, at personen ved førerpladsen grangiveligt ligner Ove Sprogøe.

Min pæne borgerlige opdragelse forbyder mig at kalde nogen for "idiot", så jeg vil blot fremføre, at Ove Sprogøe var alment kendt som ikke-ryger, så vi må nok holde os til Krabsens svigerfar indtil videre.

I øvrigt tror jeg, at billedet forestiller førerrummet i et MS-lyntogssæt.
Det begrunder jeg med, at der er nogen forskel på de to førerborde, som vi ser på dels Krabsens og Steffens billeder.
Steffens billede er et uddrag af dette billede på jernbanekilder.dk. Og i billedteksten fremgår det, at der er tale om et MB-lyntogssæt og at billedet er optaget i 1937, formodentlig d. 18. marts, hvilket jo harmonerer fint med, at billedet er kan være taget i anledning af leveringen af MB-lyntogssættene.
Af forskelle på de to førerborde hæfter jeg mig specielt ved det nederste venstre hjørne, hvor der på billedet fra Jernbanekilder.dk ses to kontakter lige over hinanden, hvor der på Krabsens billede kun ses en kontakt.
Det kan også ved at zoome kraftigt ind ses på billedet fra Jernbanekilder.dk, at disse kontakter er til at tænde lanterne.
Det passer jo fint med, at MB-sættene var udstyret med en ekstra lanterne midt på over vinduerne.
Så da der magler en kontakt på Krabsens billede, vover jeg også at blive tiltalt med noget lidet flaterende ved at gætte på, at Krabsens billede er optaget i et MS-sæt.
Steffen har sandsynliggjort, at sættet på Krabsens billede ikke er køreklart, da der mangler to håndtag. Dette kunne jo så tyde på, at der er tale om et hensat sæt, eller at billedet er taget i forbindelse med, at MS1/401 nogle gangeved festlige lejligheder blev skubbet (skudt?) af et lokomotiv som en del af fejringen af en eller anden begivenhed - f.eks Lillebæltsbroens jubilæum i 1985.

Venlige hilsner

Niels H

--
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak