Trafikelever i Svebølle marts 1949
For det første, --det er helt sikkert, at det var på grund af stationsforstanderens sygdom/invaliditet, at der var så mange elever på stationen dengang. Det talte man stadig om på stationen i 1956. Der skulle -beklageligvis- hele to elever til at "bære"/støtte stationsforstanderen når han skulle ud på perronen for at give afgang. Dette har eleverne til gengæld nok gerne gjort, for stationsforstanderen var meget afholdt.
Hvis det ikke er for nærgående et spørgsmål, hvori bestod da stationsforstanderens sygdom og invaliditet?Emnet er interesssant fordi man i senere tider ofte ser at ansatte med for megen sygdom eller invaliditet blot bliver afskediget. Måske har især statsinstitutioner været bedre til at finde egnede jobs til ansatte som blev ramt af sygdom eller invaliditet, eller var det et resultat af tjenestemandssystemet?
-----------
Hej Erik.
For det første ved jeg ikke tilstrækkelig meget derom, --for det andet ville jeg næppe skrive det, selvom jeg vidste det, men at invaliditeten var der, var synligt for alle, og vel derfor ikke unævneligt.
"Måske har især statsinstitutioner været bedre til at finde egnede jobs til ansatte som blev ramt af sygdom eller invaliditet, eller var det et resultat af tjenestemandssystemet?"
Her har det nok været mest det første - at man var gode til at finde ud af det i fordragelighed ("Problemet" kan jo også være opstået efter udnævnelsen, og så har man fundet ud af at leve med det sammen). Jeg har aldrig -før eller siden- hørt noget negativt om hverken "standeren" eller ordningen. Så meget mere, kunne det være interessant, at finde frem til de pågældende elever.
Lad os håbe.