Avatar

Svar fra Niels Munch (+ 2 fotos)

af Ove Nygaard, 29/1 2013, 14:31 (4280 dage siden) @ Niels Munch

Kære Niels.

Herligt billede af en af de kære gamle skinnebusser. Og på billede nr 2 ser vi et rigtigt sporskifte - ikke skiftespor, som nogle fejlagtigt kalder det vist nok indført af en kendt DSB chef i "firserne".:-D
Banemanden, der står klar ved sporsiftet, minder mig lidt om en "anekdote", som ganske vist stammer fra Forsvaret, men som godt kan gå an i et jernbaneforum, hvor der også er folk med en (glorværdig) militær fortid:
En nu afdød rimelig kendt DSB chef var i sine "unge dage" befalingsmand i hæren. Han nåede endda den høje grad af "Major af reserven" ved siden af sin banekarriere.
Han var som mange andre jernbanefolk indkaldt til telegraftropperne, idet rekrutteringsmyndighederne formentligt tillagde de trafikuddannede jernbanefolk en særlig evne til at telegrafere.
Telgraftroppernes menige skulle også lære en masse militære begreber, f. eks. "måludpegning". Bemeldte major af reserven, der som ung løjtnant havde en flok håbefulde banefolk "under sig", benyttede ofte følgende udtryk, når han underviste i "måludpegning", og det foregik med "fuldt tryk på den i forvejen tydelige kommandotone":

"Man tager et fast punkt i terrænet, f. eks, en jernbanemand, og x antal fingersbredder til højre/venstre befinder målet sig".

Her er jeg vist tæt på en "afsporing" og siger duk og væk

Bedste hilsener

Ove af Erritsø


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak