Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB sætter Sølvgade til salg (Generelt)

af Ole Stuhr Hansen, 6/10 2011, 18:14 (4732 dage siden) @ caprani

Jeg læste noget om, at det er svært at gøre indendørsgeografien i bygningen tidssvarende pga. fredning, hvormed det bliver begrænset hvor meget væg man kan tillade sig at rive ned eller bygge, etc.

Når det er medgivet, så er der da så sikkert og vidst en del andre ting en udenforstående kunne finde det mere velanbragt at bruge penge på, end lige en flytning på nuværende tidspunkt.

Effektiviseringsrapporten fra quartz+co har et afsnit om de overtallige kvadratmeter, DSB råder over, samt de potentielle besparelser, der kan høstes ved frasalg og sammenlægning af lokaliteter - evt. nybyggeri på en grund til en lavere kvadratmeterpris:

Udpluk fra rapporten side 11-12:

2.6. Stationer og ejendomme
DSB råder i dag over en ejendomsportefølje på 330.000 m2, herunder 301 stationer, forskellige værksteder og klargøringscentre samt en række centralt beliggende kontorejendomme.

DSB's kontorlokaler har et samlet areal på godt og vel 73.000 m2. Kontorejendommene i Sølvgade og på Kalvebod Brygge udgør langt størstedelen af det samlede kontorareal med en samlet andel på i alt ca. 70 procent.

Analysen af DSB´s ejendomsportefølje viser, at der inden for følgende områder i dag er muligheder for optimering:

- Den nuværende overkapacitet af kontorarealer kan elimineres ved optimering af udnyttelsen af kontorarealer. Sammenholdt med standardmål for belægning af kontorarealer eksisterer der en overkapacitet af kontorarealer i DSB på ca. 20 m2 pr. medarbejder. Med en bedre udnyttelse af DSB's kontorarealer kan der realiseres en forbedring på DKK 33,5 millioner

- Der kan opnås en effektivisering ved flytning af DSB's kontorer til en billigere lokation end de nuværende. Flyttes kontorlokalerne til fx periferien af hovedstadsområdet, vil der kunne opnås et budgetforbedringspotentiale på DKK 13,4 millioner. Ved samling af de administrative medarbejdere på én lokation, vil der endvidere kunne spares knap DKK 8 millioner i øvrige driftsomkostninger

-----

Bedre udnyttelse af kontorarealerne vil enten kunne ske ved, at DSB flytter fra administrationslokalerne i Sølvgade og på Kalvebod Brygge og finder en anden lokalisering. DSB's ejendomme i Sølvgade og på Kalvebod Brygge har en skønsmæssig værdi på i alt ca. DKK 625-775 millioner.

En anden mulighed er, at DSB flytter fra Sølvgade og samler administrationen på Kalvebod Brygge, hvor der (efter en ombygning) vurderes at være tilstrækkeligt med plads. En renovering af de eksisterende kontorarealer på Kalvebod Brygge skønnes at koste DKK 125-200 millioner.

En fraflytning fra Sølvgade til én fælles lokalisering vil desuden have som fordel, at det vil kunne bidrage til at skabe et mere sammenhænge DSB-organisation, en fælles kultur, ligesom det formentlig vil kunne bidrage til at forbedre DSB´s image udadtil.

-----

Link til hele rapporten:
http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/img_server_adm.files/762_filename_4251.pdf

Mvh. Ole


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak