Gæt en tipvogn
Hvor står denne tipvogn?
Hvor står denne tipvogn?
Hej Tommy
På Vestvolden.
Mvh
Carsten
Ved Ejbybunkeren, vognen angives at være fra anlægget af Vestvolden
Hej John
Men det er den ikke, den er udlånt af HVB og stammer fra Sandagergård teglværk.
Med venlig hilsen
Carsten
Ok tak - jeg vil ikke være så kry at sige at mit lille forbehold ("angives") skyldes at jeg fornemmede det, blot at jeg ikke var helt sikker. Min barndom og ungdom som også tilbragtes på Vestvolden bl.a. ved Ejbybunkeren afslørede nemlig ingen tipvogne (men der havde jo været steder nok hvor sådan en kunne være glemt, endda på bunden af graven).
Hvor står denne tipvogn?
Vestvolden ved Ejbybunkeren i Rødovre er helt rigtigt. Ejbybunkeren er nu åben for publikum og temmelig interessant, hvis man interesserer sig for kolde krige. I det store operationsrum kan man selv lede slagets gang (jeg fik vist startet 3. verdenskrig...)
En kilometers penge længere mod syd ligger det nyopførte batteritogsmagasin, dog tomt og uden adgang.
Udenfor magasinet var der opstillet en HJ-vogn (set på Cvk Kh i 2008).
Hvor Vestvolden gennemskæres af Roskildebanen ligger stadig "Militærstationen".
Der var hegn omkring bygningen så jeg kunne ikke komme tæt nok på, til at tage et ordentligt billede af skiltet.
Her er et billede af bygningen fra 1890: befaestningen.thm-online.dk
Vestvolden har tidligere været oppe at vende i forummet:
http://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?mode=thread&id=892#p895
http://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=13017
Hvis man interessere sig for dette emne, kan det helt klart anbefales at læse "Københavns Befæstning" (ISBN-13: 9788712045038).
Bogen giver et rigtig godt indblik i anlæggelsen af befæstningen, den daglig drift, samt de politiske diskussioner som den var genstand for både, før, under og efter.
Man kunne nok savne lidt mere om selve artilleritoget m.v. Men det er nok mere fordi man er lidt miljøskadet
Med læsehilsen
Klaus
Man kunne nok savne lidt mere om selve artilleritoget m.v. Men det er nok mere fordi man er lidt miljøskadet
Kender du "Batteritoget - det danske jernbaneskyts og militærsporet langs Vestenceinten" af J. Damkjær Nielsen og Bent Jacobsen, Dansk Jernbane-Klub 1996 (ISBN 13: 9788787050388)?
M.v.h.
Niels
Fortvivl ikke !!
DJK udgav i 1996 en lille bog der hed "Batteritoget" (ISBN 87-87050-38-2). Den er vist udsolgt, men kan nok lånes på biblioteket.
Med venlig hilsen
Ole Gold
Kender du "Batteritoget - det danske jernbaneskyts og militærsporet langs Vestenceinten" af J. Damkjær Nielsen og Bent Jacobsen, Dansk Jernbane-Klub 1996 (ISBN 13: 9788787050388)?
Hej Niels og Ole
ja jeg kender den godt
Har bare ikke lige haft muligheden for at være i nærheden af den endnu
Til gengæld har jeg qua mit arbejde kunne fordybe mig lidt ekstra i skytset, ammunitionen og deres øvelsesskydninger fra området omkring Faste Batteri, samt "oprydning" efter disse, mange år senere
Vi var også et smut inde på netop Batteritoget og Faste Batteri i denne tråd
Mvh
Klaus
I jernbanehistorisk årbog '13, der udkom i februar 2013, er der en artikel om "Vestenceinten og jernbanen" med enkelte nye oplysninger og illustrationer.
John Poulsen
Hej
Hvornår er den HJ vogn kommet på Vestvolden og hvorfor?
Mvh Børge
Hvornår er den HJ vogn kommet på Vestvolden og hvorfor?
HJ 36716 blev i maj 2013 solgt fra Nordsjællands Veterantogs overskudslager på Cvk Kh til Rødovre kommune (Oplevelsescenter Vestvolden).
Hej Tommy
Tak for oplysningen
Mvh Børge
Hej
Det er korrekt at NSJV har solgt Hj 36.716 til projekt ”Vestvolden” i Rødovre. Kontakten kom i stand i forbindelse med at en af mine gode bekendte, forfatteren Jesper Asmussen, har udgivet en ganske udmærket bog ”Vestvolden og Nordfronten”, som beskriver hele anlægget fra Hvidovre og til Charlottenlund. Bogen er primært guide / opslagsværk, hvor man kan få et udmærket indblik i de enkelte afsnit, af forsvarsværket.
Projektet har flyttet den gamle batteritogsremise, og her opstod ideen om at vi evt. kunne have Hs 368 stående som er en af de maskiner, som hæren ville leje ind, formedens kr. 25,- om dagen – alt incl. til at trække de 6 artilleri pjecer på det anlagte spor.
Imidlertid viste det sig hurtigt at maskinen ikke kunne ind i remisen, pga. den lave højde. Projekt ”Vestvolden” var derimod interesserede i en Q-vogn, og derfor fik vi solgt Hj 36.716 alias Qrl 36.225. Projektet har til hensigt at genopbygge med en Q-vognkasse, dog med åbne sider hvor man så skulle kikke ind i vognkassen. Q-vogne blev indlejret af hæren til transport af artilleri granater, som forsynings element til batteritoget, og vognen skal udstyres med attrapper og lign.
Det forlyder at projektet er ved at indsamle via fonde, til en nybygning / replica af en artilleripjece fra batteritoget.
Håber det giver svar, hvorfor Hj vognen står ved Vestvolden.
Bedste hilsner
Lars Kragh