Moselund. Tørv og tre spørgsmål.

af Bent Hansen, 24/9 2024, 17:56 (12 dage siden)

Hej.

Tørveværker og tørvebaner omkring Bøllingsø I og II er lagt ud på bentsbane.dk.

Tidligere i dette medie har jeg efterlyst detaljer om anlægget af jernbanen mellem Silkeborg og Herning. Den i mit indlæg gengivne version harmonerer ikke med alle rygter, der er i omløb om Silkeborg - Herningbanen.

Når jeg har måttet dele indlægget i tre dele, hvor det foreløbig kun er de to, der er lagt ud, skyldes det indlæggenes størrelse. Små 300 A4-sider. Det er for meget for visse mediegengivere af ældre dato.

Del III vil kunne blive lagt ud inden jul, men hvis intet går galt i løbet af 14 dage.

I del I er der en del sider om Engesvang Tørvefabrikker, der brugte lokomotiver. Der er desuden lidt banehistorie og historie om Moselund og Engesvang.

I del II ligger Moselund Tørvefabrikker med de mange mystiske og spændende lokomotiver.

I del III gengives Tørvefabrikken Phønix også med spændende lokomotiver.

I alle tre indlæg er der masser af manglende årstal og andre løse ender, hvoraf jeg håber, at i hvert fald noget falder på plads efter offentliggørelsen.

I mit arkiv er der et nyere billede af jernbeholderen fra Statsbanens vandtårn Moselund. Af en eller anden grund er der ingen oplysninger om fotograf, fotosted og årstal til billedet. Vil du kendes ved det, og kan du oplyse de manglende data?

[image]

Mvh. BH.

Moselund. Tørv og tre spørgsmål. Løst - delvist.

af Bent Hansen, 26/9 2024, 10:00 (10 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.

Jeg har fået svar på de tre spørgsmål. De kan ses på min hjemmeside, hvor også den sidste del af indlægget nu ligger klar. Så mangler der kun afklaring af et par hundrede andre åbne spørgsmål, men det haster ikke.

Mvh. BH.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak