DSB P 917 går til filmen

af Steffen Dresler, 8/9 2024, 15:53 (11 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Godeftermiddag

Der er et og andet galt med 917 billedet og tidspunkt.

Den nævnte "engelske" film hedder "Oktober 1943" og er indspillet i slutningen 1969, begyndelsen 1970. Jeg mindes IKKE P 917s medvirken i filmen, kun "togvogne" og dampvarme på Kystbanen. Jeg kan slet ikke huske et damplokomotiv i filmen. Jeg er lidt "ret sikker", da både min mor - hvad gør man ikke for at være cyklist sammen med Ebbe Rode, selvom stor stilling i det offentlige - samt undertegnede på orlov vist nok, var med. Meget blev indspillet omkring Nørrebro station.

Der hvor jeg VED at 917 var med på Sydbanen, var til filmsoptagelserne af filmen "Forræderne" fra 1983. P17 kørte mellem Ri (Rislev på filmen) og Næstved P-Eco (båre)- ca. 10 x PB (Elo) .

Se billedet herunder:
[image]
Foto: enten undertegnede eller Torben Andersen, Næstved.

Personalet var Preben som Lfb. og EH som Lkf. og det var sk... koldt!

Den er jeg SIKKER på, for jeg var steget i graderne og var både Oberfeldwebel, Feltgendarm og FK SS et og andet, venligst udlånt af Gardehusarregimentet med min Opklaringsdeling.

Men sammenligner man foto fra trådstart og med 1983 foto er der forskel, fjernet nummerplade og hvide ringe om buffer og ingen VL på bufferplanken. Så jeg tror lidt på Ole Dinensens info, men jeg har INGEN anelse om hvor og hvad. Men på billedet har man ikke fjernet nummerplade, ingen markeringer om bufferne, ikke fjernet bremse- og vægtangivelser på førerhuset, synd!

Bedste hilsener

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak