Avatar

Ledvogterhus men hvor?

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 15/7 2024, 23:49 (54 dage siden) @ Kurt D. Jensen

Er der nogen som kan hjælpe med identifikation af dette postkort? Det er stemplet "Brønderslev" - så muligvis kan det være et sted i området.

[image][image]

Det er en vanskelig opgave. For selv om vi måske kan fastslå, at der er tale om et vogterhus på Vendsysselbanen, kommer vi det nok ikke nærmere: Der var oprindeligt 46 vogterhuse på Vendsysselbanen ved dens anlæg i 1871 og de var alle ens. Der er desværre ikke noget på billedet, der gør vores vogterhus til noget specielt. Det kan være et hvilket som helst vogterhus ud af de 46.

Medmindre:

De to drenge på billedet ser ret ens ud - i hvert fald rent højdemæssigt. De er også ens - meget ens - i tøjet. Er de mon tvillinger? Mødre (og i dag vel også fædre) elsker af en eller anden grund at give tvillinger ens tøj på. Så hvis nogen orker at kigge i Folketællingerne, kan vi måske spore os ind på vogterhuset. Man kunne jo starte i Brønderslev og undersøge emnet vogterhus for vogterhus i begge retninger. Jeg har desværre ikke tid til selv at kaste mig ud i en sådan undersøgelse.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak