Hvilket særtog 1999?

af Lars Christensen, 3/7 2024, 19:10 (106 dage siden) @ Lars

Hvad var det for et særtog? Så vidt jeg kan se, var stort set alle MY ude af ordinær drift i 1999, og næsten alle solgt, hensat eller ophugget. Var det et afskedstog for My?

Hej Lars,

Som fotograf til det pågældende billede, tænker jeg, at jeg godt kan komme med noget af svaret. Andre vil sikkert kunne svare noget mere grundigt.

Billedet er taget i Hillerød den 13. juni 1999 hvor GM-gruppen under DJK kørte med MY 1135 fra København via Godsforbindelsesbanen (rundt om husene) til Helsingør. Derfra gik turen videre til Hillerød, hvor lokomotivet løb om. Herfra fortsatte toget til Tisvildeleje og muligvis også Gilleleje førend turen gik retur til København. Men det fortaber sig lidt i tågerne i alt fald for mig... Hvad anledningen var - almindeligt udflugtstog eller afsked med MY husker jeg ikke - men det står formentlig i et af DJKs medlemsblade fra dengang. Eller måske er der andre her på forummet der har svaret.

Og til slut blot et par supplerende billeder fra samme tur:

[image]
Toget er nået til Helsingør og MY 1135 er løbet om.

[image]
Motivet fra Hillerød i et lidt anderledes format, men samme motiv.

Og tak for at minde mig om en over 25 år gammel oplevelse;-)

Mange hilsner
Lars


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Utvecklingstendenser danska och norska fjärrtåg
Utvecklingstendenser danska och norska fjärrtåg

Tomas Larsson har udarbejdet denne rapport på svensk (i PDF-format) om udviklingen og anvendelsen af fjerntog i Danmark og Norge med hovedvægten på lyntog og IC3-tog.

Læs mere

Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak