Togplan 6/VI - oprangeringer af persontog

af 1993matias, 19/5 2024, 18:31 (152 dage siden)

Goddag i forum

Nogle af jer kender muligvis til hjemmesiden Vagoweb.cz. Det er en hjemmeside, hvor der er angivet planlagte oprangeringer for diverse tog, hovedsageligt i Tjekkiet og Slovakiet, men også mange andre lande i Europa. Ikke bare findes oprangeringer for tog i år, men også for tidligere år - helt tilbage til 1969.
I den forbindelse ønsker jeg at skrive danske oprangeringer ind fra fordums tid hos DSB. Jeg har fundet nogle togplan 6/VI forskellige steder, men slet ikke nok til at danne et løbende arkiv fra f.eks. 1969 og fremefter. Læg dertil, at man lige skal lære at læse togplanerne ordenligt, og at der ikke altid er specificeret vognlitra, men blot vogntype (f.eks. B betydende B, CB eller CC).

Det har foranlediget mig nogle spørgsmål:

Findes der togplaner indskannet et eller andet sted (udover Arkivet for Jernbaner)?
Hvorledes kobler man maskinløbene sammen med vognløbene, således at man kan se, hvilket lokomotivlitra, der var planlagt til at fremføre de forskellige tog? Eller kan man gå ud fra de i Tjenestekøreplanen angivne togbelastninger (f.eks. MX 180) er korrekte i forhold til planlagt anvendelse af lokomotiv?
Findes der også en oversigt over ilgods- og stykgodsvognløb, hvor man kan udlede vognens specifikke litra i de forskellige tog?
Findes der en detaljeret oversigt over udenlandske vognes litra i Danmark (planlagt, vel at mærke)? I togplan 6/VI står der blot vogntype (f.eks. WL = sovevogn eller B(DB) = tysk 2.-klassesvogn), ikke specifikke litra.
Hvornår overgik man til digitale oprangeringsplaner? Med andre ord, hvad er det sidste år, man realistisk set kan finde som privatperson?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Togplan 6/VI - oprangeringer af persontog - 1993matias, 19/5 2024, 18:31 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak