Indvielsen af den Gamle Lillebæltsbro i 1935, film

af Steffen Dresler, 10/3 2024, 14:16 (193 dage siden) @ Claus E. Hansen

Kære Claus

Som sædvanligt tak fordi du scanner og finder jernbaneinteressante film.

Men når det så er sagt (skrevet) vil jeg ikke give dig ret i ”Med Sjældne optagelser”!

Filmen er jo fra 1935 og lå indledningsvis i Statsradiofoniens GEMMER og en kopi hos Statsbanerne. Den har dog ligget frit tilgængeligt for download i mange år bl.a. også på YouTube.
Det nye er, at filmen er forsynes med et lydspor! Den var oprindeligt sort/hvid uden lyd. Derfor teksten i filmen, med hvad der sker.

Middelfart Lokal TV har fået lyden fra den originale lydoptagelse og langt den på filmen. Statsradiofonien havde dagen før sendt et lyd- og filmhold til området. Bemærk den træbeklædte bus lydvogn på broen, hvor der ses fotografer på taget under kørsel. Nede i vognen sad den senere så navnkundige jernbanefotograf James Steffensen, der var lydingeniør på turen og altså ansat af Statsradiofonien. Det NYE var en direkte radiotransmission fra broens åbning.

Altså, det er en ældre kendt film fra Lillebæltsbroens åbning i maj 1935 (med nogle supplerende optager fra under broens bygning), der af Middelfart Lokal TV har få lagt den originale radiolyd på. Ligeledes er der underlagt ”muzak” lyd imellem de originale optagelser.

Men det gør jo IKKE filmen som sådan uinteressant, det nye er bare en nylagt lyd.

I øvrigt var en af James Steffensens andre gøremål at få etableret radio i den nye Kongevogn fra 1937, se taget på denne tegning: https://www.jernbanen.dk/dsb_pvognfotos.php?Aar=1893&litra=S&typenr=2


Bedste hilsener

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak