Avatar

Et par gamle billeder fra Kalvehavebanen (KB) .....

af Morten Flindt Larsen, København K, 8/3 2024, 11:42 (195 dage siden) @ Niels Munch

Da billedet må være taget, mens manden var ansat ved Kalvehavebanen og ikke ved Slangerupbanen, må man nødvendigvis vide, hvem han er.


Hvorfor tror du egentlig det, gode Morten?

Som du selv skriver, kære Niels, så er manden på billedet kun én ud af (hvad du opfatter og deri er jeg ikke uenig) fem forskellige jernbanemænd på billeder fra KB. Hvem af dem kom til KSB og hvad hed han? Kom måske alle fem til KSB? Eller ingen? Jeg skriver jo netop ikke, at manden på KB-billedet/billederne kom til KSB. Det er derimod noget, der kan udledes af billedteksten, som lokalarkivet har skrevet, og det har de imiddelbart ingen dokumentation for, med mindre at de ved, hvem af de fem manden er.

Ellers kan man ikke lave koblingen; det kan jo være en helt anden ansat ved Kalvehavebanen.


Nemlig, det kan jo man ikke. Men man kan kan "jump to conclusion", såfremt billederne er indleveret/fundet i en bunke, der kan relateres til KSB. I øvrigt opfatter jeg de i alt 5 afbildede jernbanemænd som værende 5 forskellige.

Med fem forskellige mænd, så er det endnu sværere at relatere dem til KSB, uanset hvor meget man "hopper". At et billede er fundet i en bunke hos en tidligere KSB-ansat, fortæller kun, at det er fundet i en bunke hos en tidligere KSB-ansat. Jeg kan som tidligere DSB-ansat også have bunker af billeder liggende med privatbaneansatte, men deraf kan man ikke konkludere, at jeg har været ansat ved en privatbane (hvad jeg ikke har). Det er bare nogle billeder, jeg har fået engang i mit liv, og det samme kan være tilfældet for en tidligere KSB-mand.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DB Cargo

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak