Dødsfald – Jens ”MO” Møller er gået bort.

af Mads Olesen, 13/2 2024, 20:58 (219 dage siden)

Det er med beklagelse og vemod, at det ærede forum meddeles om jernbaneentusiasten Jens Møllers bortgang.

Sådan kunne Jens formentlig selv have formuleret det – han var til det sidste levende interesseret i sproget, og dets anvendelse.

Men uanset, så er realiteterne, at Jens Møller ikke længere vil bidrage til dette forum med sin store viden om jernbanerne - og frem for alt materiellet.

Jens Møller var født 2. februar 1950, og fik allerede fra barndommen en betydelig prægning fra jernbanemiljøet, idet faren var tjenestegørende i Hvalsø, og senere i Tølløse.
Trods denne jernbaneprægning var Jens' levevej inden for retsvæsenet, bl.a. ved retten i Holbæk og senere Tårnby – til sidst, inden pensioneringen, var arbejdspladsen ved Byretten i København, hvor Jens var fuldmægtig.

Kælenavnet Jens ”MO” Møller var egentlig ikke noget Jens brød sig om, men det var praktisk i de situationer, hvor navnesammenfald ved DSB Museumstog forekom – og om ikke andet, så lå der en kæmpe anerkendelse af Jens' viden om, og dedikerede arbejde med MO motorvognene. Særligt MO 1846.

Jens var bidt af MO motorvognene, og utallige er de timer, som Jens har tilbragt i førerrummene, med en forstående skare af venlige lokomotivførere – særligt de sidste år i driften på ”Lille Nord”

Efterfølgende var Jens stærkt engageret i bevarelsen af MO 1846, først ved Maskintjenestens selskabelige forening (MSF), og sidenhen ved DSB Museumstog, hvor Jens brugte utallige timer på at gøre 1846 yderst præsentabel.

Jens var meget bevidst om at han i arbejdet med restaureringen af 1846 havde oplevet den gode tid, hvor alting kunne lade sig gøre ved DSB, når blot man tog aktiv del i arbejdet med bevaringen af den rullende kulturarv.

Æret være Jens Møllers minde.

Bisættelse finder sted på lørdag d. 17. februar kl. 1100 fra Nathanaels kirke, Holmbladsgade 19, 2300 København S.
Der afholdes sammenkomst i Sognegården efter bisættelsen.

Dødsfald – Jens ”MO” Møller er gået bort.

af Mo 568, 14/2 2024, 13:31 (218 dage siden) @ Mads Olesen

Det er med sorg og vemod at jeg i dag modtog meddelelsen om Jens Møller død. Jeg lærte Jens at kende igennem vores fælles store interesse for Mo vognene.

Takket være Jens helt utrolig store indsats, et utrætteligt gå på, et dygtigt håndværk kombineret, med hans sans for akkuratessen, er Mo 1846 bevaret for eftertiden.

Jeg kendte Jens som et åbent og meget givende menneske, som altid var parat til at dele sin store viden med mig. Jens var også gavmild, hvilket jeg i den grad har nydt godt af.

Jens død efterlader et tomrum hos mig.

Æret være Jens Møller's minde
Thomas Albøg Olsen

--
Thomas Albøg Olsen

Dødsfald – Jens ”MO” Møller er gået bort.

af Steffen Dresler, 14/2 2024, 14:43 (218 dage siden) @ Mo 568

Jeg kendte ikke "MO Møller" ud over når vi mødtes på Centralværkstedet og hvor han i lang tid var beskæftiget med "hans" 1846.
Aldrig har jeg set en så gennemgribende "en mandsrestaurering" af et stykke jernbanemateriel som her. Det HELE var skilt ad og HVER del blev gennemgået, renset eller udskiftet. Det er svært at tænke sig nu, alle rørforbindelser med muffer af skinnende metal, blanke rør og malede indvendige dele. Det var bare FLOT og tjente ham virkelig til ære.

Billedet herunder tjener til Jens´s eftermæle, hans nyreviderede DSB motorvogn litra MO nr. 1846

[image]

Æret være hans minde.

Steff

Jernbanebøger

Gjerrildbanen - En Rejse Gennem Norddjurs

Gjerrildbanen - En Rejse Gennem Norddjurs. Pris 290 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak