Dødsfald – Jens ”MO” Møller er gået bort.
Det er med beklagelse og vemod, at det ærede forum meddeles om jernbaneentusiasten Jens Møllers bortgang.
Sådan kunne Jens formentlig selv have formuleret det – han var til det sidste levende interesseret i sproget, og dets anvendelse.
Men uanset, så er realiteterne, at Jens Møller ikke længere vil bidrage til dette forum med sin store viden om jernbanerne - og frem for alt materiellet.
Jens Møller var født 2. februar 1950, og fik allerede fra barndommen en betydelig prægning fra jernbanemiljøet, idet faren var tjenestegørende i Hvalsø, og senere i Tølløse.
Trods denne jernbaneprægning var Jens' levevej inden for retsvæsenet, bl.a. ved retten i Holbæk og senere Tårnby – til sidst, inden pensioneringen, var arbejdspladsen ved Byretten i København, hvor Jens var fuldmægtig.
Kælenavnet Jens ”MO” Møller var egentlig ikke noget Jens brød sig om, men det var praktisk i de situationer, hvor navnesammenfald ved DSB Museumstog forekom – og om ikke andet, så lå der en kæmpe anerkendelse af Jens' viden om, og dedikerede arbejde med MO motorvognene. Særligt MO 1846.
Jens var bidt af MO motorvognene, og utallige er de timer, som Jens har tilbragt i førerrummene, med en forstående skare af venlige lokomotivførere – særligt de sidste år i driften på ”Lille Nord”
Efterfølgende var Jens stærkt engageret i bevarelsen af MO 1846, først ved Maskintjenestens selskabelige forening (MSF), og sidenhen ved DSB Museumstog, hvor Jens brugte utallige timer på at gøre 1846 yderst præsentabel.
Jens var meget bevidst om at han i arbejdet med restaureringen af 1846 havde oplevet den gode tid, hvor alting kunne lade sig gøre ved DSB, når blot man tog aktiv del i arbejdet med bevaringen af den rullende kulturarv.
Æret være Jens Møllers minde.
Bisættelse finder sted på lørdag d. 17. februar kl. 1100 fra Nathanaels kirke, Holmbladsgade 19, 2300 København S.
Der afholdes sammenkomst i Sognegården efter bisættelsen.