Lidt nisseri: MT og CR i Hadsund N

af Steffen Dresler, 22/12 2023, 17:43 (272 dage siden) @ PeterA

Kære alle!

Indledningsvis tak for tilliden m.h.t. kendskab til eventuelt Ø-virksomhed i Himmerland i begyndelsen af 1960´erne.

Rent militært var der jo i området dengang flere regimenter, Jydske Inginørregiment i Randers, Dronningens Livregiment og Jydske Trænregiment i Nr. Sundby og lidt længere derfra Jydske Dragonregiment i Holstebro og Artilleriregimentet i Skive (hvis kasernen bygget på den tid).

Det er jo et gæt, men Thomas´es NATO øvelse - selvom senere - er et godt bud, da det indebærer jernbanetransport. Selvom man jo var selvkørende med egne køretøjer (der er fan.... langt på ladet af en GMC lastbil fra Næstved og til Oksbøl og retur), blev der ofte øvet med jernbanetransport. Og især ingeiørerne i Randers havde tungt materiel!! Husk på at, dengang kørtes tit (næsten altid) øvelser udenfor garnisionsområdet, bortset fra øvelser på kompagni/eskadron/batteri størrelse i eget øvelsesterræn. Vi havde alene i Jylland en Division med 3 Brigader, lokalforsvarsområder og, og, og, med efterårsøvelser, skyde- og øvelsesperioder i Oksbøl/Finderup og muligvis en NATO øvelse herhjemme eller i "messe syd" (Tyskland).

Så det korte svar (kommer nu) er vel, ja, der kørtes mange øvelser året rundt i Danmark (som de civile i landet jo kun havde til låns i fredstid:-) )

Bedste hilsener

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak