Julekalender nr. 5. 2023. Svar på de stille ?

af Bent Hansen, 5/12 2023, 14:13 (288 dage siden) @ Niels Munch

Hej.

Her er svar på alle de stillede spørgsmål:
Stationen hedder La Chartelard VS. To stationer på banen hedder La Chartelard, men denne, du skal gætte, har så en tilføjelse af kantonen, selv om næste station også ligger i samme kanton, men den hedder bare grænse. Det er der dog i de foregående indlæg redegjort for.
2. Restauranten hedder Restaurant du Barrage d’Emossan, som Niels ganske rigtigt fandt ud af. Et tillægsspørgsmål Niels, Har der været cykelløb her?
3. Privatbanen hedder/kaldes på dansk Mont Blanc Banen og ligger mellem Martigny i Schweiz og Saint-Gervais i Frankrig og fører via Charmonix ved foden af Mont Blanc.
4. Bygningsværket er en dæmning til et opstemmet vandkraftreservoir kaldet Barrage d’Emossan, og den tilhører et vandkraftværk, der laver strøm til både schweiziske og franske jernbaner. Vandkraftværket ligger i dag helt andre steder, men bygningerner i L’Chartelard eksisterer endnu. Det, du ser i dag nede ved stationen er bygningerne fra Kraftwerk Le Châtelards Châlard Barberine I, der nu delvist er Musee CFF Usinede Barberine. Her pumpes i vandrige perioder med overskudsstrøm vand op i reservoirer til brug i tørre perioder.
5. Smagstoffet til øllen er alpemalurt. Øllen hedder La Verte au Genepi.

Du kan se mere på min bane: Bentsbane.dk - Rejser i Schweiz og Jernbaner i Schweiz. Søg på f. eks. Martigny, eller klik i linkene Emnet er også strejfet i Dinosaurer på Museum. Inden jeg fik fundet linkene frem, havde Niels fundet det, der dækker bedst. Så sparer jeg den tid.

Og så til sidst til Martin: Skål!

Nå, ja, en enkelt bemærkning, kan der vel altid snige sig ind: En Arkosaur er nok mere et slægtsnavn end et familienavn. Kræet kunne godt have efterladt et visitkort. Den uddøde vel også 100 millioner år før langhalsen og T-Rex i øvrigt. Jeg vil stadig gerne derop, men kan ikke mere. Husk, at gøre det, du gerne vil, mens du kan. Udsæt ikke noget, du kan gøre i dag, til i morgen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak