Vodskov-Østervrå Jernbane (VØ), billeder og viden

af MetteA, 4/12 2023, 14:40 (290 dage siden)

Hej, er der nogen vidunderlige mennesker her inde som har viden og måske billeder fra og om Vodskov-Østervrå Jernbane (VØ)?

Vi boede lidt udenfor Kirkholt, sådan syd der fra og vores onkel fortalte historier om hvordan han tog med toget fra Klokkerholm til Vodskov, og så med bus videre ind til Aalborg. Personalet var åbenbart ret strikse med det om at have billetter fortalte min onkel, som var barn da han var med toget.

Det var alligevel et kæmpe arbejde, jeg kan huske at vi legede på hvor skinner var og de havde virkeligt brugt en masse energi på at gøre det jævnt.

I sommers gik mine børn og jeg på en del af ruten, men meget af det er blevet til marker. Nu var banen så osse blevet fjernet, tyve år inden jeg var født, men der er alligevel utroligt, at man stadig godt kan se hvor ruten har gået.

På internettet har jeg fundet en masse billeder, men jeg ved ikke om der er nogen her inde som har nogle billeder som ikke er blevet uploadet endnu, eller nogen historier som ikke er blevet skrevet endnu.

Mette

Vodskov-Østervrå Jernbane (VØ), billeder og viden

af PeterA, 5/12 2023, 19:25 (289 dage siden) @ MetteA

Hej Mette!

Når du nu søger materiale om VØ, må det vel være på sin plads at nævne, at Dansk Jernbaneklub i 1965 udgav en lille bog om banen:

"Vodskov - Østervraa Banen", skrevet af to af klubbens grundlæggere, Birger Wilcke og Peer Thomassen. De vidste besked med, hvad de skrev om, og bogen er ikke bare for tognørder.. Også meget lokalhistorisk begav de sig af med. Men fra 1965 trods alt en lille ydmyg sag på 58 sider. Og det var før indførelsen af ISBN-numrene. Men det kan vel lade sig gøre at låne et eksemplar efter søgning på et centralbibliotek. Ellers må du henvende dig til klubben, der må have et arkiveksemplar.

Der er naturligvis billeder i bogen, men langt fra det niveau af illustrationer vi kender fra nutidens bøger.
Hvis jeg skulle støde på noget billedstof, skal jeg gerne vende tilbage.

mvh PeterA

Vodskov-Østervrå Jernbane (VØ), billeder og viden

af G Rithmester, 5/12 2023, 19:32 (289 dage siden) @ MetteA

Bogen "Til lands, til vands og på skinner....." har 55 sider omtale af banen - bl a om arbejdet med at etablere banen, dens drift samt omtale og fotos af flere af banens ansatte, stationer mv. Bogen er udgivet af Dronninglund Kommune i 1999.

--
Mvh

Gustav

Billige jernbane T-shirts

LNJ MT1Veterantog kalender

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak