Togfabrikken Scandia i Rander - spørgsmål

af MetteA, 4/12 2023, 14:32 (291 dage siden)

Hej, ny bruger her inde, undskyld hvis det her er blevet snakket om før.

Vores familie kommer fra Vendsyssel og flyttede så på et tidspunk til Sverige - tak for det far (ironisk ment). På et tidspunkt kom vi forbi de store haller og fabrikker i Randers og det så jo flot ud. Store porte, sikkkerhed og alt sådan noget. Her i sommers var jeg så en tur i Randers og kørte forbi igen. Alt er tomt og øde. Mine børn og jeg gik sådan lidt rundt der inde på pladsen og vi snakkede osse med en dame som bor lige tæt der på. Hende damen fortalte at den dag det hele lukkede, havde personale mødt op til arbejde som de plejede, pludselig fik de besked, de skulle gå hjem. Så åbenbart var de forskellige kontorer efterladt som om at folk var gået til frokostpause. Det er lidt skræmmende. Hvorfor gik det så galt for dem, de har lavet nogle super seje tog, nok de flotteste i hele verden.

Vi var osse med et IC3 tog, 5239. Det var gamle minder, men hold da op hvor var det slidt og beskidt. Hvordan kan det være osse at det ikke bliver holdt ordenligt rent?

Der er sådan et mellemrum på godt tyve år, hvor vi har boet og bor i Sverige. Der er altså sket meget!

Mette

Avatar

Togfabrikken Scandia i Rander - spørgsmål

af Tommy Nilsson ⌂, Ringsted, 4/12 2023, 15:02 (291 dage siden) @ MetteA

Vognfabrikken Scandia, Randers er under konvertering til SporbyenScandia:
https://sporbyenscandia.dk/

--
[image]

Togfabrikken Scandia i Rander - spørgsmål

af Asger Christiansen, 4/12 2023, 18:31 (290 dage siden) @ MetteA

Historien om, at personalet forlod det hele efter en uventet besked i en frokostpause - ja, det er det rene og tåbeligske vrøvl.

Virksomhedens etapevis afvikling foregik helt anderledes, men det er en kompliceret historie, som det vil føre for vidt at beskrive her.

Asger Christiansen

Togfabrikken Scandia i Rander - spørgsmål

af re20000, 5/12 2023, 05:57 (290 dage siden) @ Asger Christiansen

Enig i at IC3 og dens "søskende" var et genialt og -til sidst- yderst driftssikkert tog.Ja, det er trist at se togene snavsede og slidte, men tænk på hvor mange hundrede tusinde kilometer -bogstavelig talt- de har kørt de sidste mange år med passagerer af svingende renlighedssans og ædruelighed... Kender du bogen "IC3 det sidste danske togdesign" fra BaneBøger? Bogen er selvfølgelig en nørdebog men kig den løseligt igennem og du vil finde mange gode historier fra det virkelige liv, det nørdede kan jo efter behag springes over..

Nold

Svenska-lok
OSJS SM14DB Cargo

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak