DSB Bns-n / Bns-m

af Langelandsbanen, 6/9 2023, 19:26 (380 dage siden)

Halløj i herrestuen

I denne video ses der Bns og Bn vogne der ser ud til at have -n/-m u deres litra. Nogen der ved hvad det går ud på? De er ikke i databasen.
https://www.youtube.com/watch?v=qI1i81gRnV4

DSB Bns-n / Bns-m

af Steffen Dresler, 6/9 2023, 20:21 (380 dage siden) @ Langelandsbanen

Go´aften

Det foresvæver mig, at "vi" på et tidspunkt fik "egne" vogne på hhv. Syd- som Vest- og Nordvestbanerne med vedligehold i Nykøbing og VISTNOK i Kalundborg. Derfor de forskellige underlitra med (igen vistnok) "n" for Nykøbing Falster (Nf). Dette gav sig bl.a. udslag i forskelligt indtræk på sæderne, hvilket faktisk var en udmærket ting, hvis der (man havde) var travlt eller der var gået ged i sporanvendelsen på f.eks. Kh. Man styrtede ind i en vogn og kunne med det samme se, at det var en Vestbanevogn og ikke det man troede/håbede, en Sydbanevogn. DET vidste de tusindvis af daglige pendlere nemlig udmærket på de forskellige strækninger.

Iøvrigt skete der en del i denne periode, hvor DSB IC og DSB Re var adskilte, ligeledes også m.h.t. farvevalg, hvor Re var grøn og IC rød.

Men det ligger jo mange, mange år tilbage til dengang, hvor DSB var EN STOR velfungerende forretning og hvor infrastruktur og forvalter var det samme og ikke som idag adskilt.

Bedste hilsener

Steff

NB: Igen med usikkerhed mener jeg, at Sydbanetogene havde det "gamle" brune stribede indtræk på sæderne, mens Vestbanen havde blåt indtræk.

DSB Bns-n / Bns-m

af Niels-Erik Hansen, Roskilde, 6/9 2023, 20:33 (380 dage siden) @ Steffen Dresler

Som jeg husker det, betød "n" Nykøbing Falster og "v" Kalundborg og Korsør. Der var vist et samarbejde mellem de sidste depoter.

DSB Bns-n / Bns-m

af Langelandsbanen, 6/9 2023, 20:51 (380 dage siden) @ Niels-Erik Hansen

Det lyder som en stærk plausibel forklaring, der også får en klokke til at ringe her.

Jeg takker for hjælpen til hukommelsen :-)

Jernbanebøger

Postautomobilet Gennem 100 År

Postautomobilet Gennem 100 År. Pris 360 kr.

Læs mere
Veterantog kalender

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak