Jernbanearkivalier Sommeren 2023

af Peter Roland Hansen @, 5/7 2023, 18:12 (443 dage siden)

Til de der måtte savne lidt beskæftigelse i herreværelset i sommerferien, kan hjemmesiden reklamere med nogle spændende nyheder.

1. Som en udløber af Vigerslevulykken og Brammingulykken, blev der nedsat en kommission, der skulle se på sikkerhedsforholdene på Statsbanerne. Der var nogen af tidens klogeste hoveder med i gruppen af deltagere, og analysen blev særdeles grundig. Samtidig kom der også nogle anbefalinger som er interessante. Virkelig værd at læse.
https://www.jernbanearkivalier.dk/betaenkninger/Betaenkning-afgiven-af-Kommissionen-ang...

2. Vi har arbejdet meget med tegninger af materiel og bygninger, og vi har fået doneret rigtig mange tegninger, som privatpersoner har scannet til hjemmesiden

Der er nu flere tegninger af Skinnebusser fra Scandia og der også blevet doneret andet teknisk materiale til dem.
https://www.jernbanearkivalier.dk/fabrikker/Scandia/sm/tegninger.htm

Afsnittet med Triangeltegninger er udvidet med en masse nye tegninger. Der er bl.a. en del spændende projekttegninger og tegninger til køretøjer til Udlandet. Det viser sig faktisk at der ligger mange tegninger fra denne fabrik rundt omkring og vi ved allerede nu at der kommer flere til .
https://www.jernbanearkivalier.dk/fabrikker/Triangel/tegninger.htm

Der begynder også at komme vogntegninger fra Scandia i Randers. I øjeblikket er der mest hovedtegninger. Der kan bl.a nævnes at der er lavet et lille afsnit med Kongevogne-og salonvogne. Da Scandia også har produceret sporvogne og busser, vil der også komme tegninger af dem.
https://www.jernbanearkivalier.dk/fabrikker/Scandia/index.htm

Veteranbanernes fællesrepræsentation har fået donere en Storformat scanner af VELUX FONDEN, og den er opstillet på Skjoldenæsholm. Dens første opgave var at scanne tegningerne til APB 17, som snart kører igen på Bandholmbanen, Scanneren har rigtig mange muligheder for at scanne i god kvalitet, og vi har en forventning om at der i den kommende tid springer rigtig mange spændende og nyttige tegninger ud at tegningsskabene på Skjoldenæsholm
https://www.jernbanearkivalier.dk/privatbaner/APB/materiel/damplok/APB-17/index.htm


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak