Gæt en helikopter

af Steffen Dresler, 27/6 2023, 10:37 (451 dage siden) @ Niels Munch

Det billedet viser, er det en helo er god til, nemlig langsom flyvning og endelig "hoover" (stå stille) over det ønskede.

Piloten i en helo sidder til højre som billedet viser. Dog er der ofte 2 sticks, det vil sige, at den også kan flyves fra venstre side. Men her sidder normalt navigatøren/våbenoperatøren. Det var jo før GPS NAV. Og jeg skal hilse og sige, at man skal holde tungen lige i munden når det går lavt hen over landskabet, bl.a. har nogle personer det med at placere højspændingsledninger på tværs af en flyveretning. Skal lige vænne sig til at flyve under:-(

Den der ligger og ser ned fra lastrummet er normalt "loadmasteren", altså den ansvarlige for lasten, surring, drop eller som her placering af gittermasten. Piloten kan - selv med "glas" foran pedalerne - normalt slet ikke se hvad der foregår. Og så har han travlt med kontrollerne. I en helo anvendes jo hele tiden 3 greb/pedaler (op ned/justering af rotor vinkel og motorkraft, frem og tilbage (stick) og pedaler for at modsætte sig ukontrolleret drejnings. Justeres en, skal de andre også justeres samtidig.

Så loadmasteren er pilotens forlængede øje og dirigere ham hele tiden via radio, hvilket han gør på billedet.

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DB Cargo
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak