JS billeder.

af Steffen Dresler, 25/6 2023, 17:29 (453 dage siden) @ Martin Wilde

Ingeniør James Steffensen (JS) var nok den eller en af de første store jernbanefotografer i Danmark og hans første billeder stammer fra Vigerslevulykken. Dog måtte den lille James ikke selv besøge ulykkesstedet for sin far, der derfor tog billederne!

James startede hovedsageligt sin jernbanefotografering i slutningen af 1920´erne og op gennem 1930´erne var han flittig til at fotografere broåbninger mv. JS var (elektro?) ingeniør og var bl.a. ansat ved Statsradiofonien og var med til at sende fra Radioens mobile vogn under åbningen af Lillebæltsbroen i 1935. Senere kom han til DSB og var bl.a. med til at installere og afprøve radio i den nye Kongevogn.

James var (selvfølgelig) også medlem og vist nok også medinitiativtager til oprettelsen af Danmarks første store modeljernbaneklub (selvfølgelig selvbyg spor 0) DMJK.

Bladet Lokomotivet fik kontakt til JS i forbindelse med udgivelsen af "Under Vingehjulet" serien med den første udgivet i Januar 1993. Det blev til mange hyggelig "studieture" til Lyngby og INDEN man talte billeder og så negativer mv. SKULLE der drikkes the og spise engelske småkager. Former og det "rituelle" skulle holdes. Så nr. 1 er faktisk næsten alene med JS billeder, hvilket han var meget stolt over.

Alle JS billeder og negativer var lovet DMJK, men man viste ingen interesse. Derfor blev bladet Lokomotivet dem tilbudt. Vi mente dog at JS skulle gøre endnu et forsøg og DMJK sendte så endelig en mand ud til afhentning. Lyngby lå jo også uden for grænsen for en "Bybane" med S-toget:-( . Men inden da fik Lokomotivet alle negativerne til låns for fremstilling af billeder, kæmpearbejde. For husfredens skyld lovede vi at skrive - foruden billednr. - arkiv DMJK, selvom alt var fremstillet i køkkenet og toilettet hos Lokomotivets redaktør på Odensevej i Næstved.

Det viste billede med en litra MT er nr. 69.461 af 29/9-1933 med teksten, "MT ? mellem Sønderborg Bystation og Sdb."

Mvh

Steff

NB: Nordsjællandske har fået tilsendt kopi af JS billedlister.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne



Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak